Σοκολατένιο Cheesecake… γιατί ο έρωτας περνά από το στομάχι!

Υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να αποπλανήσετε το έτερον ήμισυ.
Ένας από τους πιο απολαυστικούς είναι να τον/την αποπλανήσετε με αυτό το σοκολατένιο cheesecake.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σοκολατένιο πειρασμό;

Έτσι ξεκινούν όλα… από το στομάχι! Επίσημα άλλωστε σε λίγες μέρες γιορτάζει ο Έρωτας σε όλο τον πλανήτη!




 Συστατικά:

για τη βάση

10 μπισκότα digestive
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

για τη γέμιση

450 γρ. τυρί κρέμα
280 γρ. κουβερτούρα
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
για την επικάλυψη
280 ml κρέμα γάλακτος 35%
170 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τα μπισκότα digestive και στη συνέχεια ανακατεύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνετε τη βάση της φόρμας με το μείγμα των μπισκότων, πατώντας με την άκρη των δακτύλων σας καλά, ώστε η βάση να γίνει συμπαγής. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει την ώρα που ετοιμάζετε τη γέμιση.
Στο μίξερ χτυπάτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει ένα ωραίο ενιαίο μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε στο μείγμα τα αβγά ένα ένα. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την αφήνετε να σταθεί πριν την προσθέσετε στο προηγούμενο μείγμα. Αδειάζετε το σοκολατένιο μείγμα στη στρογγυλή φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος για την επικάλυψη και τα ρίχνετε πάνω στο cheesecake. 
Το αφήνετε να σταθεί για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Πηγή: infokids.gr