Κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι.



Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι.
Για εμάς που δεν μπορούμε χωρίς γλυκό τις ημέρες της νηστείας.

Καλή επιτυχία!



Υλικά:
300 γρ. ταχίνι
300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περίπου πορτοκάλια)
50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
400 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. αλεύρι
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
50 γρ. σταφίδες ξανθές
50 γρ. κράνμπερι
50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, με το χυμό πορτοκαλιού και την άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσει ένα ομοιογενές, παχύρευστο χυλό και προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, τις σταφίδες, τα κράνμπερι και τα καρύδια.Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία. Τη γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ.Ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Τip:
Διακοσμούμε, εάν θέλουμε, με γλάσο σοκολάτας και ταχίνι.

Πηγή: msn.