Ταραμοσαλάτα με πατάτες.

Συμβουλή, πριν ξεκινήσουμε: 

Όταν βράζουμε πατάτες για ταραμοσαλάτα, πάντα τις αφήνουμε µε τη φλούδα τους για να µη ρουφήξουν νερό. Πάντα βάζουμε τις πατάτες µε τη φλούδα πλυμένες σε κρύο νερό να βράσουν γιατί αλλιώς θα σκάσουν και θα ανοίξουν. 

Προσθέτοντας ελάχιστο νερό στον ταραμά στο τελευταίο στάδιο, αποκτά μια βελούδινη υφή σαν μους.




Υλικά:
6 μέτριες βρασμένες πατάτες (με τη φλούδα τους)
3 κ.σούπας λευκός ταραμάς
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 λεμόνι (χυμός)
2 κ.σούπας άνηθο (ψιλοκομμένο)
2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σούπας νερό.


Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και αφού κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε.
Τις κομματιάζουμε με το μίξερ στους κόφτες ή στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το λεμόνι. 
Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν.
Σταγόνα σταγόνα, με ροή κλωστής και πάντα με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. 
Τέλος προσθέτουμε το νερό. 
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ελιές.

Πηγή: argiro.gr