ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Η ομάδα της PetiteMaison.gr σας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!




Προτάσεις διακόσμησης για το εορταστικό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!


Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έχει σχεδόν φτάσει και κάποιοι/ες από εσάς αποφασίσατε να καλέσετε συγγενείς και φίλους για να υποδεχτείτε όλοι μαζί το νέο έτος! Το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς πρέπει να ξεχωρίζει από ένα οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι! 
Διαβάστε παρακάτω μερικές έξυπνες ιδέες για το στόλισμα του τραπεζιού σας, οι οποίες μάλιστα δεν θα χρειαστούν παρά ελάχιστα χρήματα!

Πως να κρατήσετε το σπίτι σας πιο ζεστό!



Ο χειμώνας είναι εδώ και οι πρώτες νιφάδες χιονιού πέσανε ήδη! Όμως παρόλο που η θερμοκρασία πέφτει δεν συμβαίνει το ίδιο και με την τιμή του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Για αυτό ήρθε η ώρα να δείτε πως θα κρατήσετε την φωλιά σας όσο πιο ζεστή γίνεται, ακολουθώντας τις παρακάτω ανέξοδες και εύκολες προτάσεις!

Ζώδια και Διακόσμηση! Ιχθύς!





Ακόμη κι αν δεν είμαστε σπιτόγατοι, οι ώρες που περνάμε στο σπίτι μας καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στη ζωή μας. Ωστόσο το σημαντικό δεν είναι το σπίτι ως οίκημα, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι αυτοί που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια. Εντός τους κινούμαστε, εργαζόμαστε, διδασκόμαστε, διασκεδάζουμε, τρώμε… εν ολίγοις, ζούμε! Το ζώδιο που ανήκουμε, έχει να μας πει αρκετά για την διαμόρφωση και την διακόσμηση του προσωπικού  μας χώρου… Διαμορφώστε λοιπόν και εσείς το σπίτι σας σύμφωνα με το χάρτη σας! Στην σημερινή ανάρτηση έχουν σειρά τα ονειροπόλα ψαράκια!

Ισπανική Διακόσμηση!



Η Ισπα­νική αποι­κιακή δια­κό­σμηση είναι πολύ οικεία σε εμάς τους Έλλη­νες γιατί είναι καθαρά ένα μεσο­γειακό στυλ. Αυτό σημαί­νει ότι μοι­ρά­ζε­ται χαρα­κτη­ρι­στικά από όλες τις χώρες που βρέ­χον­ται από τα νερά της μεσο­γείου, αλλά και από τις χώρες που κάποτε ήταν αποι­κίες μεσο­γεια­κών κρα­τών όπως η Μαυ­ρι­τα­νία και το Μαρόκο. Απο­τε­λεί όμως ξεχω­ρι­στή κατη­γο­ρία γιατί δια­μορ­φώ­θηκε από τον ντό­πιο πλη­θυ­σμό, τους νοτιαμερικανούς.

Σπίτια Διασήμων! Το διαμέρισμα του Bryan Adams στο Παρίσι!



Αυτό το σπίτι αντικατοπτρίζει απόλυτα την προσωπικότητα του Bryan Adams! Ήρεμο και χαλαρό αλλά ταυτόχρονα γεμάτο ζωή… ένα υπέροχο σπίτι πολυτέλειας!

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο από τον Tristan Auer. Ο Bryan και ο Tristan συναντήθηκαν το 2003, όταν ο Bryan έψαχνε για έναν σχεδιαστή να διακοσμήσετε το σπίτι διακοπών του στις Δυτικές ΙνδίεςO Bryan έδειξε στον Tristan εικόνες που είχε κόψει από περιοδικά και αντανακλούν το στυλ του… στην συνέχεια ο  Bryan έψαχνε για ένα σπίτι στο Παρίσι, με γυάλινη οροφή η οποία θα αφήνει άπλετο φως να μπαίνει στο χώρο!

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πολυτελές διαμέρισμά του δημοφιλούς καλλιτέχνη στο Παρίσι που φωτογραφήθηκε για το Elle Décor!

Ζώδια και Διακόσμηση! Αιγόκερως!




Εκτός από την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να μας προσφέρει το σπίτι μας, εκπληρώνει και μια ακόμη σημαντική μας ανάγκη. Να διαμορφώσουμε ένα χώρο που φέρει την προσωπική μας σφραγίδα και ακτινοβολεί στοιχεία της προσωπικότητας μας. Επομένως η θέση του Ήλιου μας (δηλαδή το ζώδιο μας) μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Διαβάστε παρακάτω την διακόσμηση που εκφράζει έναν Αιγόκερω!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το εξωτερικό μέρος του σπιτιού σας!


Όταν πρόκειται για την διακόσμηση του σπιτιού μας, πάντα την εναρμονίζουμε με την κάθε εποχή του χρόνου και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια γιορτή που τόσο αγαπάμε όπως είναι τα Χριστούγεννα. Εκτός βέβαια από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, τα Χριστούγεννα μας δίνεται περισσότερο η δυνατότητα να διακοσμήσουμε και το εξωτερικό μέρος του σπιτιού μας ώστε να τραβήξουμε τα βλέμματα όλων στη γειτονιά μας! Διαβάστε παρακάτω μερικές πολύ όμορφες ιδέες!

HOT TIPS! Διατροφικές Συμβουλές για τα Χριστούγεννα και το γιορτινό τραπέζι!



Οι γιορτές έφτασαν και όλοι μας θέλουμε να περάσουμε όσο πιο "ανώδυνα" γίνεται αυτές τις ημέρες, ώστε και να απολαύσουμε τα διάφορα γλυκίσματα αλλά και να μην αυξήσουμε το βάρος μας!
Διαβάστε παρακάτω μικρές διατροφικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

Πώς να στρώσετε το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!


Λίγες μόνο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου για θρησκευτικούς λόγους και όχι μόνο. Μέρες συνάθροισης της ευρύτερης οικογένειας, τραπεζώματα σε φιλικά σπίτια με πολύωρες "στάσεις" στα τραπέζια, έξοδοι και ρεβεγιόν! Ξέρουμε όμως ποιός είναι ο "καθώς πρέπει" τρόπος στρωσίματος ενός επίσημου τραπεζιού; Διαβάστε παρακάτω τον τρόπο σερβιρίσματος που ισχύει για κάθε είδους επίσημη εκδήλωση-γεύμα και εντυπωσιάστε με τις γνώσεις σας!

Μινιμαλισμός!

Το μίνι­μαλ σπίτι είναι ένα στα­τικό τοπίο σε ένα συγ­χυ­σμένο αστικό περι­βάλ­λον. Είναι ο ορι­σμός της τακτο­ποί­η­σης. Είναι ο χώρος που σου υπο­δει­κνύει το πώς θα ζήσεις και δεν τον μετα­μορ­φώ­νεις σύμ­φωνα με τις ανάγ­κες, τις δυνα­τό­τη­τες ή τις αδυ­να­μίες σου.
Είναι ένας αυστη­ρός και απλός τρό­πος ζωής όπως αυτή των βου­δι­στών μονα­χών, αλλά και η «ενσάρ­κωση» της φιλο­σο­φίας Ζεν που εστιά­ζει πάντα στις απλές, καθη­με­ρι­νές πρά­ξεις και όχι στο μεγα­λε­πή­βολο, εντυ­πω­σιακό και επιδεικτικό.



Κάντε τα παλιά Χριστουγεννιάτικα στολίδια σας… Kαινούργια!




Είναι γεγονός πώς δεν είναι εύκολο κάθε χρόνο να αγοράζουμε καινούργια στολίδια για το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο είτε γιατί είναι ακριβό σπορ είτε γιατί απλά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε τα παλιά μας στολίδια!
Σκεφτήκαμε λοιπόν τι θα μπορούσατε να κάνετε τα παλιά σας στολίδια προκειμένου να μην τα πετάξετε και πάνω από όλα να τα χρησιμοποιήσετε και φέτος στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας. 
Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τα υλικά που θα χρειαστείτε!

Ζώδια και Διακόσμηση! Υδροχόος!


Καθένας αντιλαμβάνεται λίγο διαφορετικά το ντεκόρ του σπιτιού. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τους κρυστάλλινους αντικέ πολυελαίους, ενώ άλλοι ένα θέμα από τον κινηματογράφο. Μερικοί άνθρωποι συμπαθούν τα παστέλ, ενώ άλλοι το άσπρο-μαύρο. Ποια είναι η επιρροή του ζωδίου σας στον τρόπο που στολίζετε τη «φωλίτσα»  σας; Διαβάστε παρακάτω για να το ανακαλύψετε!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ!

Ο Υδροχόος είναι ο ανεξάρτητος και ο καινοτόμος του ζωδιακού κύκλου. Το σπίτι του το περιποιείται, ώστε να είναι μοναδικό και ενδιαφέρον, αλλά και για να περηφανεύεται για το εκλεκτικό του γούστο. Στον Υδροχόο αρέσουν οι μεγάλοι, άνετοι και φωτεινοί χώροι που εκπέμπουν ηρεμία και χαλάρωση. 

HOT TIPS!

Και αυτήν την Δευτέρα, συνεχίζουμε με έξυπνα κόλπα και μυστικά για το νοικοκυριό σας!

1. Ακονίστε το ψαλίδι.
Για να ακονίσετε το ψαλίδι σας, κόβετε επί ένα λεπτό, ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, διπλωμένο στα τέσσερα.

2. Διατηρήστε την φόρμα στις μπλούζες σας κατά το πλύσιμο.
Κουμπώνετε το πόλο και άλλες μπλούζες, πριν τις βάλετε στο πλυντήριο. Έτσι θα κρατάνε την φόρμα τους.

Γράψε το μήνυμα σου!




Φυσικά και δε μπορείς να θυμάσαι τα πάντα… Μπορείς όμως να τα «σημειώσεις»!
Αποτύπωσε στο χώρο σου μια αγαπημένη σκέψη. Κράτησε την για καιρό, ή ανανέωσε την όσο συχνά εσύ θέλεις. 

Αμερικάνικος Μοντερνισμός!


Το design του κάθε λαού δια­μορ­φώ­νε­ται ανά­λογα με τον πολι­τι­σμό και την ιδιο­συγ­κρα­σία του. Όψι­μος λοι­πόν πως ήταν και είναι ο αμε­ρι­κά­νι­κος πολι­τι­σμός, δανεί­ζετε πολλά από τους υπό­λοι­πους πολι­τι­σμούς, και ως γνω­στό αυτοί που είχαν την μεγα­λύ­τερη επί­δραση στην αμε­ρι­κά­νικη κουλ­τούρα ήταν οι Γάλ­λοι, οι Άγγλοι και οι Ισπα­νοί. Όμοια συνέβη και με το design! Δημιούρ­γησε ένα άκαμ­πτο, μονό­τονο και βαρύ­γδουπο ύφος δανει­ζό­μενη στοι­χεία από αυτούς τους τρεις πολι­τι­σμούς, χωρίς καμία ουσια­στική συνει­σφορά στο παγ­κό­σμιο design.

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο!


Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα την εποχή των Χριστουγέννων είναι η διακόσμηση, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι άγγελοι και τα χερουβείμ που είναι σύμβολα καλής τύχης και γεμίζουν το δωμάτιο με αισθήματα καλής θέλησης, ηρεμίας αλλά και παραμυθιού.
Αν θέλετε να στολίσετε το δικό σας δέντρο με αρμονία ώστε να «ακτινοβολεί» θετικά συναισθήματα, μάθετε τι σημαίνουν τα χρώματα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των χριστουγεννιάτικων στολιδιών πριν τα επιλέξετε.

Ζώδια και Διακόσμηση! Τοξότης!


Είτε πιστεύετε είτε όχι, τα ζώδια είναι εδώ και ο καθένας μας ανήκει σε μια από αυτές τις 'αστρικές' κατηγορίες. Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να κρίνει μόνος του κατά πόσο ισχύουν οι επιρροές τους ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη το αστρολογικό σας ζώδιο, αφού αυτό είναι που προσδιορίζει τον τρόπο ζωής και τα γούστα του καθενός μας. Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που γεννήθηκαν οι περισσότεροι τοξότες! 


Για την ακρίβεια αν έχετε γενέθλια στο διάστημα από τις 23 Νοέμβριου έως τις 21 Δεκεμβρίου, διαβάστε παρακάτω για να πάρετε μερικές ιδέες διακόσμησης που ταιριάζουν στο ζώδιο σας!

HOT TIPS!

Έξυπνα κόλπα για να βγάλτε εις πέρας το δύσκολο και χρονοβόρο task του νοικοκυριού, όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά!

1. Καθαρό πληκτρολόγιο.
Χωρίς να είναι στην πρίζα ο υπολογιστής καθαρίστε το με μπατονέτες που έχετε βρέξει με οινόπνευμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα σας.

2. Κρεμάστρες.
Τα λεπτά ρούχα γλιστρούν πάντα από τις κρεμάστρες! Μπορείτε να κολλήσετε στις κρεμάστρες σας μια λωρίδα από βελούδο, ένα κομμάτι αφρολέξ ή οτιδήποτε, κολλάει πάνω το ύφασμα χωρίς να το φθείρει & δε θα γλιστράει.

Οικονομικές ιδέες για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!


Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να είναι πρωτόγνωρα για πολλούς από εμάς. Με τα οικονομικά πολλών από εμάς μειωμένα σε μεγάλο βαθμό οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές.
Αυτό που δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί είναι, μέσα στην όλη κατάσταση, να χάσουμε το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Οι μέρες που έρχονται, είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε από την γκρίζα καθημερινότητα, να αισθανθούμε και πάλι για λίγο παιδιά  και να βάλουμε στη ζωή μας λίγο από το γιορτινό κόκκινο, χρυσό και ασημένιο που τόσο χρειαζόμαστε.

Η Θεωρία του Χρώματος!


Διαβάστε για τους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείτε να κάνετε με τη χρήση τριών αποχρώσεων στον εσωτερικό χώρο!

Χρώμα 1: Το κυρίαρχο.
Είναι το χρώμα που εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο μέρος των τοίχων και των επιφανειών καθώς και σε υφάσματα, κουρτίνες, καναπέδες και ταπετσαρίες.