Ζώδια και Διακόσμηση! Αιγόκερως!




Εκτός από την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να μας προσφέρει το σπίτι μας, εκπληρώνει και μια ακόμη σημαντική μας ανάγκη. Να διαμορφώσουμε ένα χώρο που φέρει την προσωπική μας σφραγίδα και ακτινοβολεί στοιχεία της προσωπικότητας μας. Επομένως η θέση του Ήλιου μας (δηλαδή το ζώδιο μας) μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Διαβάστε παρακάτω την διακόσμηση που εκφράζει έναν Αιγόκερω!






ΑΙΓΩΚΕΡΟΣ!
Ο Αιγόκερως θα σας βάλει να καθί­σετε σε καναπέ Λου­δο­βί­κου, θα σας σερ­βί­ρει παλαιω­μένο κρασί και θα ακο­λου­θή­σει όλους τους κανό­νες καλής συμ­πε­ρι­φο­ράς με μια απέ­ριττη αρι­στο­κρα­τία που θα είναι μοι­ρα­σμένη σε ακρι­βής δόσεις. Όλο το σπίτι του είναι ένας ζων­τα­νός καμ­βάς που φιλο­ξε­νεί τη συν­τη­ρη­τική ζωή ενός αρι­στο­κράτη. Τα ξύλινα σκα­λι­στά έπι­πλα που σε ένα μοντέρνο σπίτι θεω­ρούν­ται άψυχα, στο δικό του είναι η επι­τομή της σωστής και καλής ζωής. Τα χρώ­ματα γίνον­ται αυτο­νόητα καθώς πρέ­πει να κυμαί­νον­ται σε γήι­νες αποχρώσεις.
Πιο συγκεκριμένα τα χρώματα του Αιγόκερου είναι: γκρι, μολυβί, μαύρο, σκούρο καστανό και καφέ.
Το περι­βάλ­λον πρέ­πει να είναι παγιω­μένο στον αιώνα των αιώ­νων για να συνο­δεύει και τις ανα­ζη­τή­σεις του που έχουν να κάνουν με υπαρ­ξιακά ζητή­ματα και όχι με την κενή καθημερινότητα.

Ο Αιγόκερως προτιμά να μένει σε ρετιρέ, από όπου η θέα είναι η καλύτερη! Δίνει μεγάλη αξία στον καλό φωτισμό, νύχτα-μέρα, έτσι οι κουρτίνες είναι διάφανες και τα φωτιστικά πολλά. Το μόνο πράγμα που είναι κάπως περίεργο και αταίριαστο, είναι ο … λαχανόκηπος που καταλαμβάνει όλο τον ελεύθερο χώρο της κουζίνας!

Η διακόσμηση του σπιτιού του δεν θα μπορούσε να είναι extreme αλλά ούτε και η ποιότητα «δεύτερη». Τους εκφράζει καλύτερα μάλλον το κλασσικό στιλ στο χώρο αν και δεν θα είχανε πρόβλημα να ζήσετε σε ένα αυστηρό και minimal περιβάλλον αρκεί να υπάρχει ένα γραφείο, μια δερμάτινη  πολυθρόνα με ψηλή πλάτη και κάποια οικογενειακά κειμήλια. Είναι από αυτούς που μπορούν να εκτιμήσουν ένα παλιό σπίτι και να το συντηρούν όπως αρμόζει. Αγαπάνε το ξύλο και τις γήινες αποχρώσεις καθώς και τα μπαρόκ διακοσμητικά. Το όνειρο τους είναι να αποκτήσουν το παλιό γραφείο κάποιου επώνυμου!

Παιδικό δωμάτιο για ένα μικρό Αιγοκεράκι!
Πειθαρχημένοι και ώριμοι. Αξιόπιστοι και υπομονετικοί κρύβουν επιμελώς την ευαίσθητη πλευρά τους. Πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τους άλλους και να ζητούν βοήθεια όταν πραγματικά την έχουν ανάγκη. Σταθεροί και ήσυχοι χαρακτήρες, δείχνουν να μην έχουν ανάγκη τους γονείς. Όσο όμως και αν δείχνουν το αντίθετο, έχουν την ανάγκη από τρυφερότητα για να μεγαλώσουν. Αξιοπρεπείς και σοβαροί οι ίδιοι σαν χαρακτήρες αναζητούν τα χαρακτηριστικά αυτά και στο χώρο τους. Δεν ανέχονται την αρνητική κριτική και αναζητούν την ποιότητα και το αριστοκρατικό στυλ. Τα έπιπλα σε χρώμα του ξύλου και τα γήινα χρώματα είναι τα χρώματα που επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα πολλά παιδικά παιχνίδια είναι περιττά. Πρέπει να δείτε το δωμάτιό τους όπως θα βλέπατε το δωμάτιο ενός μεγαλύτερου παιδιού ή και ενός ενήλικα καμία φορά. Ρίγες και μονόχρωμες ταπετσαρίες θα σας δώσουν τη λύση.

Το γραφείο ενός Αιγόκερου! Workaholic! 
Ο Αιγόκερως πιστεύει στην μονιμότητα, την αξιοπιστία, την δομή και την παράδοση, κάτι που χρησιμοποιεί και στην διακόσμηση του γραφείου του.
Ένα γραφείο από μαόνι ή καρυδιά και μια δρύινη βιβλιοθήκη, μπροστά από έναν τοίχο από πέτρα θα ήταν ιδανική επιλογή για τον Αιγόκερω. Τα έπιπλα από κορυφαίας ποιότητας δέρμα και ένα χαλί σε διάφορες αποχρώσεις του καφέ και του βυσσινί θα έδιναν  στο γραφείο ένα τόνο κομψό, ζεστό και παραδοσιακό.


Το πάτωμα από σκούρο γρανίτη, σκούρο μάρμαρο η από πλακάκια σε πέτρα θα ήταν θαυμάσια ιδέα, μιας και θα υποδήλωνε την στιβαρότητα, την δομή και τα γερά θεμέλια που χρειάζεται ένας συντηρητικός Αιγόκερως.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Είναι γνωστή η αγάπη του για τα ωραία πράγματα και η λατρεία του για την ποιότητα είναι ορατή, ακόμη και στα πιο μικρά αντικείμενα που διακοσμούν το γραφείο του.
Διακεκριμένα γλυπτά από πέτρα, σπάνια συλλογή από ιστορικά στοιχεία, ανεκτίμητα κομμάτια από  πορσελάνη, εξαρτήματα από ορείχαλκο, κορνίζες με φωτογραφίες από ζώα και μερικές φόρες ίσως και κάποια κομμάτια από ζώα όπως π.χ. κέρατα (μην ξεχνάμε ότι η αίγα είναι το σύμβολο του).
Μια πολύ καλή επιλογή αποτελεί και το δέντρο bonsai για να διακοσμήσει τον  χώρο του γραφείου. H αυτοπειθαρχία που απαιτείται για να το κλαδέψετε και να το διαμορφώσετε, είναι στοιχεία που ο Αιγόκερως κατανοεί και μπορεί να παρέχει, γιατί είναι ήδη χαρακτηριστικό που υπάρχει στην φύση του.


Πηγή: astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου