Ζώδια και Διακόσμηση! Ιχθύς!





Ακόμη κι αν δεν είμαστε σπιτόγατοι, οι ώρες που περνάμε στο σπίτι μας καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στη ζωή μας. Ωστόσο το σημαντικό δεν είναι το σπίτι ως οίκημα, αλλά οι εσωτερικοί χώροι είναι αυτοί που μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια. Εντός τους κινούμαστε, εργαζόμαστε, διδασκόμαστε, διασκεδάζουμε, τρώμε… εν ολίγοις, ζούμε! Το ζώδιο που ανήκουμε, έχει να μας πει αρκετά για την διαμόρφωση και την διακόσμηση του προσωπικού  μας χώρου… Διαμορφώστε λοιπόν και εσείς το σπίτι σας σύμφωνα με το χάρτη σας! Στην σημερινή ανάρτηση έχουν σειρά τα ονειροπόλα ψαράκια!





ΙΧΘΥΣ! Ο Μικρός Πρίγκιπας!

Είναι ο άνθρωπος που πληγώνεται περισσότερο από όλους καθότι όντας ευαίσθητος, συμπονετικός και δεκτικός. Θέλει ο χώρος του να αναπληρώνει αυτό που λείπει από τον έξω κόσμο, δηλαδή την παραμυθένια καλοσύνη και αγνότητα, έτσι θα προσανατολιστεί σε χρωματικές επιλογές που κυμαίνονται μεταξύ του ροζ και του σωμών. Παρόλα αυτά τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τον ιχθύ είναι το σμαραγδί της θάλασσας, το τιρκουάζ, της λεβάντας ή βιολετί και το άσπρο.

Του αρέσει να κάθεται στο σπίτι και να αναπολεί γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχουν αντικείμενα που παραπέμπουν στην ονειροχώρα, όπως οι γυάλινες μπάλες με το σπιτάκι μέσα, ή τον καρυοθραύστη, ή νεράιδες. Οι πίνακες που θα βάλει θα έχουν θέμα τα λουλούδια, ή αιθέριες υπάρξεις που η μορφή τους διαθλάται στο άπειρο.

Οι Ιχθείς θέλουν να είναι όλα σωστά: τα παράθυρα πρέπει να είναι μεγάλα και να αφήνουν αρκετό φως να περνά, το κρεβάτι πρέπει να είναι μαλακό και επίσης ευχάριστα σταθερό, ο καναπές πρέπει να είναι αντίκα, τα χαλιά πρέπει να είναι πολυτελή και ανατολίτικα. Διαφορετικά το ψαράκι δεν θα αισθάνεται άνετα!

Η καλλιτεχνική τους ματιά μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο σε σκηνικό ονειρικό. Δεν φοβούνται να πειράξουν τα έπιπλά τους, να τα ξύσουν, να τα βάψουν, να τα πατινάρουν… ούτε φοβούνται να παίξουν με τα χρώματα, τις τεχνοτροπίες, να κάνουν ψηφιδωτά με βότσαλα ή σπασμένα παλιά πλακάκια. Χρωματιστά κρύσταλλα και παλιά γαλλικά έπιπλα και σερβίτσια τους μαγνητίζουν όταν περπατάνε σε παλιές αγορές και παζάρια. Μπορεί να έχουν βγει για να αγοράσουν κουρτίνες και τραπεζομάντιλα και να γυρίσουν στο σπίτι με μια παλιά καπελιέρα κι ένα σιδερένιο πολυέλαιο με κεριά ή ένα άβαφο μοναστηριακό τραπέζι. Το μπάνιο τους είναι πολύ προσεγμένο, ωστόσο, η σωτηρία όλων όσοι ζείτε στο ίδιο σπίτι δεν είναι παρά μια μεγάλη παπουτσοθήκη...

Παιδικό δωμάτιο για ένα μικρό Ψαράκι!
Αμάν αυτά τα ψαράκια! Είναι ευγενικά και ωριμάζουν αργότερα από άλλα παιδιά. Χειρίζονται από μικρά τους άλλους, πράγμα το οποίο σημαίνει και πως μεγαλώνοντας θα βρίσκουν πλάγιους τρόπους για να κάνουν αυτό που θέλουν. Πρέπει από μικρά να μάθουν να μην φοβούνται να ζητούν αυτό που θέλουν και να εκφράζουν τη γνώμη τους. Είναι ρομαντικά και ευαίσθητα γι αυτό λοιπόν εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που σας δίνετε να φτιάξετε ένα παραμύθι μέσα στο δωμάτιό τους. Ονειροπόλα από τη φύση τους μπορείτε να τα κάνετε ευτυχισμένα αν δημιουργήσετε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Αγαπάνε τη θάλασσα και να είστε σίγουροι πως το γαλάζιο του ουρανού με το μπλε της θάλασσας θα τα κάνουν να αισθανθούν ήρεμα.

Το γραφείο ενός Ιχθύ! Neo-Romantic! 
Η καλλιτεχνία και η ονειρική αίσθηση θα πλαισιώνουν το στυλ του γραφείου ενός Ιχθύ. Αν και το γραφείο  είναι  κατά μια έννοια καθήκον για τους ρομαντικούς Ιχθείς, οι ίδιοι θα επενδύσουν χρόνο για να το μετατρέψουν σε μια όαση χαλάρωσης και δημιουργίας.
Συνήθως διέπεται από άνεση και φιλοξενία, άλλα επικρατεί μια χαώδης κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερη δομή.
Το γραφείο τους θα αποτελείται από έπιπλα σε απλό ξύλο πεύκου ή κάτι που έχουν πάρει από διάφορες πηγές (π.χ. από παλαιοπωλείο, γκαράζ, υπαίθριες αγορές)  και τα έχουν μετατρέψει ώστε να είναι χρηστικά.  Η καρέκλα του γραφείου τους θα είναι αναπαυτική και θα χρησιμοποιούν μαξιλαράκι για να έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται κάπου μαλακά και άνετα. Λεύκες περσίδες ή κουρτίνα από βαμβάκι σε παστέλ χρώματα θα καλύπτει ίσως την θέα από ένα παράθυρο που θα προτιμούσαν να «βλέπει» στην θάλασσα.
Αγαπημένα χρώματα που συντονίζονται με τον Ιχθύ είναι η ακουαμαρίνα, το  πράσινο της θάλασσας, το  μωβ και το  λιλά που τους βοηθούν να χαλαρώνουν, να ονειροπολούν και προάγουν την ψυχική τους ηρεμία.

Τέχνη και διακοσμητικά στοιχεία!
Ακόμη και στο γραφείο δίνουν έμφαση στο υδάτινο στοιχείο που τους κυβερνά. Κοράλλια, θαλάσσια κελύφη, συλλογή από μαργαριτάρια η βότσαλα, πινάκες ζωγραφικής, κολάζ ή φωτογραφίες  που απεικονίζουν τον ωκεανό ή άλλα παρεμφερή θέματα σε σχέση με την θάλασσα.
Ύπαρξη ενυδρείων, μικρών σιντριβανιών ή άλλων στοιχείων που φέρνουν το νερό στο εσωτερικό χώρο του γραφείου προτιμούνται και θα ήταν το ιδανικότερο που θα ταίριαζε στον τρυφερό Ιχθύ.


Πηγή: astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου