Φακές με ψητή κόκκινη πιπεριά, ανθότυρο και άνηθο.


Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για σήμερα.

Φακές με ψητή κόκκινη πιπεριά, ανθότυρο και άνηθο.

Καλή επιτυχία!



Υλικά:
-250 γρ. φακές
-4 πιπεριές κόκκινες
-200 γρ. ανθότυρο
-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
-1 κρεμμύδι
-1 πιπεριά καυτερή μικρή
-2 δαφνόφυλλα
-1 κουτ. γλυκού θυμάρι
-ελαιόλαδο
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-12 γαρίφαλα (καρφάκια)
-2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση:
Περιχύνουμε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και ψήνουμε τις πιπεριές –τοποθετημένες σε στεγνό ταψί– μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, για 40-50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις πιπεριές σε μεγάλη χαρτοσακούλα και την κλείνουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε τον φλοιό τους με το χέρι. Καθαρίζουμε τα σπόρια και τις βάζουμε σε μικρό δοχείο, το οποίο γεμίζουμε με ελαιόλαδο.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις φακές: Τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και καρφώνουμε πάνω του τα γαρίφαλα.Το προσθέτουμε μαζί με την πιπεριά, τη δάφνη και το θυμάρι στην κατσαρόλα, γεμίζουμε με αρκετό νερό (να σκεπάζει τις φακές) και βράζουμε για 40 λεπτά, προσέχοντας να μην λιώσουν.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και όσο ελαιόλαδο θέλουμε.

Βάζουμε σε πιατέλα τις ψητές πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, πάνω τους σκορπάμε τις φακές με μεγάλο κουτάλι και τελειώνουμε μοιράζοντας το ανθότυρο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε ξανά και περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

Πηγή: thecookbook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου