Μία διαφορετική εκδοχή της Βασιλόπιτας, που σίγουρα θα αρέσει στους μικρούς μας φίλους!
Υλικά για 10 άτομα:
250 γρ. Flora soft με βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4-5 αυγά
2/3 φλιτζ. γάλα
1 βανίλια
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λίγο Flora soft με βούτυρο και αλεύρι (για τη φόρμα)
Για τη γέμιση:
80-100 γρ. κακάο (κοσκινισμένο)
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
100 γρ. αμύγδαλα (σε σκόνη)
Για τα φουντούκια:
100-120 γρ. φουντούκια (ξεφλουδισμένα & ανάλατα)
1 κουτάλι της σούπας Flora soft με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
80 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο το ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ Flora soft με βούτυρο, με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να <<αφρατέψει>> το μίγμα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.
Κατεβάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το μπολ το αλεύρι.
Ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίζουμε το μίγμα σε τρία ίσα μέρη. Στο ένα από αυτά ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το 1/3 του μίγματος στη φόρμα, ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, από πάνω απλώνουμε το μίγμα της γέμισης και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο 1/3 του μίγματος.
Βάζουμε το κέικ στο φούρνο και το ψήνουμε για μία ώρα περίπου.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και το ξερφορμάρουμε σε σχάρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα φουντούκια, λιώνοντας Flora soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνοντας τα φουντούκια και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι και απλώνουμε τα φουντούκια πάνω στο κέικ μας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.
Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: flora.com.gr