Χριστουγεννιάτικο ψωμί γεμιστό.



Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα χειροποίητο ψωμί με γέμιση;




Δείτε εδώ όλα τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής....









                                            ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΓΕΜΙΣΤΟ

                                                                      Υλικά
                                        4 έως 4-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
                                                              2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
                                                              1 κ.σ ξηρή μαγιά
                                                   2 κ.γ. τριμμένη φλούδα λεμονιού
                                                                1 κ.γ. αλάτι
                                                         3/4 φλιτζανιού γάλα 2%
                                                             2/3 φλιτζάνι νερό
                                                             1/3 φλιτζάνι λάδι
                                                           1 κ.σ. χυμό λεμονιού

                                                                     
                                                                  Γέμιση:              
                                             1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
                                                                2 κ.σ. μαγιονέζα
                                                             2 κ.σ. χυμό λεμονιού
                                                          1 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
                                                              200 γρ. καβουρόψιχα
                                            1 μικρή πράσινη και γλυκιά κόκκινη πιπεριά  
                                                                    1 λεμόνι

                                                                  Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 3 φλιτζάνια αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, φλούδα λεμονιού και το αλάτι.
Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάλτε το γάλα και το νερό να ζεσταθούν και να φτάσουν στους 120-130 βαθμούς. Ανακατέψτε το λάδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ένα. Ανακατέψτε το υπόλοιπο  αλεύρι έτσι ώστε να σχηματίσουμε μία μαλακή ζύμη.
Γυρίστε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 6-8 λεπτά.
Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο μπολ, γυρίζοντας μία φορά και αλείψτε και το πάνω μέρος.
Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου μία ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το μισό πακέτο κρέμας μέχρι να γίνει  λείο   .
Προσθέστε τη μαγιονέζα, 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού, λεμόνι, πιπέρι και μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά.
Ανακατέψτε και την καβουρόψιχα αν θέλετε.
Γυρίστε τη ζύμη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
Ανοίγουμε ένα ορθογώνιο.
Τοποθετήστε την γέμιση και τυλίξτε τη σε ρολό, με τη ραφή κλεισίματος προς τα κάτω. Κόψτε σε 22 φέτες.
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο το ταψί και λαδώστε καλά. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κοντά στο κέντρο, στο πάνω μέρος και έτοιμο φύλλο ψησίματος. Τοποθετήστε δύο φέτες στην δεύτερη σειρά. Επαναλάβετε, προσθέτοντας μία φέτα ανά σειρά μέχρις ότου το δέντρο να έχει πέντε σειρές. Επαναλάβετε την τελευταία σειρά.
Στο κέντρο βάλτε τις υπόλοιπες δύο φέτες, κάτω από την τελευταία σειρά για τον κορμό.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί, περίπου 30 λεπτά.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρετε προσεκτικά τα ρολά με το αλουμινόχαρτο πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το υπόλοιπο τυρί κρέμα και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο.
Κόψτε μία μικρή τρύπα στη γωνία μίας πλαστικής σακούλας.
Γεμίστε με μείγμα τυριών κρέμας. Σχηματίστε γιρλάντα.
Κόψτε πιπεριές στη μέση, κάθετα. Αφαιρέστε τους βλαστούς και τα σπόρια.
Χρησιμοποιώντας ένα σε σχήμα αστεριού κόπτη μπισκότων, κόψτε αστέρια από πιπεριές και τοποθετείστε στο δέντρο.
Αφαιρέστε  προσεκτικά ένα κομμάτι φλούδα από λεμόνι.
Με ένα σε σχήμα αστεριού κόπτη μπισκότων, κόψτε ένα αστέρι από το φλοιό.
Βάλτε στην κορυφή του δέντρου.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο πριν το σερβίρισμα.



Πηγή: syntagesgiapaidia.blogspot.gr