Αυτοσχέδια διαχωριστικά με άποψη.


Mπορεί για μερικούς από εμάς να φαίνεται λίγο «βουνό» η κατασκευή τους, όμως αποδεικνύεται πως είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται. 
Μερικές ώρες από το Σαββατοκύριακό μας είναι αρκετές για να ολοκληρώσουμε τη δημιουργία μας και να φτιάξουμε κάτι που θα ταιριάζει στο προσωπικό μας γούστο και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Και δεν θα μας κοστίσει μια περιουσία. 


Αρκετά δύσκολο αλλά δημιουργικό.
Παραγγέλνουμε σε ξυλουργό να μας φτιάξει τέσσερα ξύλινα πλαίσια. 
Οκτώ ξύλα στο πλάτος του κάθε πλαισίου και τέσσερις ξύλινες γωνιές με άνοιγμα μοιρών όσο μεγάλο επιθυμούμε. Επιπλέον για τη διακόσμηση μπορούμε να παραγγείλουμε και επιπλέον βέργες, για τα σχέδια που επιθυμούμε. Στη συνέχεια θα χρειαστούμε ριζόχαρτο, μία ειδική κόλλα για να κολλήσουμε το ριζόχαρτο πάνω στο ξύλο και τους ανάλογους μεντεσέδες. Βάζουμε τα πλαίσια πάνω σε ένα χαρτόνι ή στο πάτωμα του μπαλκονιού. Καρφώνουμε τα ενδιάμεσα ξύλα που θα αποτελέσουν στήριξη για τα ραφάκια. 
Συνεχίζουμε κάνοντας τα σχέδια που θέλουμε με τα μικρά ξυλάκια και ολοκληρώνουμε κολλώντας το ριζόχαρτο και καρφώνοντας τους μεντεσέδες.Τελευταία βάζουμε τα ραφάκια. 
Εναλλακτική κορνίζα.
Ανάλογα με το χρόνο που θέλουμε να αφιερώσουμε, εξαρτάται και το πώς θα φτιάξουμε το συγκεκριμένο παραβάν. 
Μπορούμε είτε να προμηθευτούμε κάποιο νοβοπάν και πάνω σε αυτό να στερεώσουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε να προμηθευτούμε το ανάλογο πλαίσιο και να το συνθέσουμε φτιάχνοντας κορνίζες με τα ανάλογα ξύλα πάνω στο πλαίσιό μας. 
Η επιλογή δική σας.
Παλιά παραθυρόφυλλα.
Είναι ίσως ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να φτιάξουμε ένα παραβάν. Παλιά παραθυρόφυλλα μπορεί να έχουμε ήδη από κάποια ανακαίνιση ή μπορούμε να τα αναζητήσουμε σε παλιατζίδικα. Σίγουρα θα χρειαστεί να τους κάνουμε ένα ρετουσάρισμα. Εάν δεν θέλουμε ένα ρετρό αποτέλεσμα, μπορούμε να ξύσουμε την παλιά μπογιά και στη συνέχεια να περάσουμε μία βάση και ένα χρώμα της αρεσκείας μας. Ένα λούστρο θα τους δώσει μεγαλύτερη αντοχή. Επιπλέον μπορούμε, εάν θέλουμε, να προσαρτήσουμε πόδια, για επιπλέον στήριξη. 


Μαυροπίνακας.
Παίρνουμε κομμάτια ξύλου στις διαστάσεις που θέλουμε να έχει το παραβάν μας και στη συνέχεια το βάφουμε με την ανάλογη μπογιά μαυροπίνακα. Μόλις τελειώσουμε το βάψιμο και στεγνώσει, μπορούμε στη συνέχεια με διάφορες κιμωλίες να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον σχέδιο, το οποίο φυσικά θα αλλάζουμε κάθε φορά που το βαριόμαστε και θα σχεδιάζουμε κάτι νέο!


Με σχοινιά.
Ακολουθώντας τις ίδιες κινήσεις που κάναμε για να φτιάξουμε το πλαίσιο για το πρώτο παραβάν κινούμαστε και στη συγκεκριμένη κατασκευή.Εάν θέλουμε μπορούμε να ζητήσουμε από τον ξυλουργό απλώς τα ξύλα και να φτιάξουμε εμείς τις ενώσεις τους με τις κατάλληλες ξυλόβιδες ή με τα ανάλογα καρφάκια.Θα χρειαστεί επιπλέον να παραγγείλουμε από δύο ξύλινα κομμάτια για κάθε φύλλο για να στερεώσουμε το σχοινί μας ή να πάρουμε μεταλλικές βέργες τις οποίες θα βιδώσουμε στο ξύλο για να μπορέσουμε να στερεώσουμε το σχοινί. Στη συνέχεια αρχίζουμε να «πλέκουμε» το σχοινί.
Ξεκινάμε κάνοντας τον αρχικό κόμπο και στη συνέχεια περνάμε πάνω κάτω είτε πλέκουμε σε σχέδια ανάλογα με την επιδεξιότητά μας. Στερεώνουμε με έναν ακόμα κόμπο.
Στην περίπτωση που το παραβάν μας είναι διπλής όψης περνάμε τον κόμπο μας εσωτερικά, να μη φαίνονται τα στερεώματα. 

Πηγή: myself.gr