Βάλτε τα Χριστούγεννα στο Υπνοδωμάτιό σας.


Όχι, το γιορτινό στόλισμα δεν σταματάει στο καθιστικό σας. 
Μάθετε πώς θα φέρετε Χριστούγεννα και στο υπνοδωμάτιό σας.




Πιθανότατα όταν σκέφτεστε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας, οι σκέψεις σας να περιορίζονται σε ιδέες και εικόνες για το καθιστικό, την είσοδο, τη βεράντα ίσως ακόμα και το μπάνιο σας. Όταν, όμως, όλο το σπίτι σας είναι διακοσμημένο εκτός από την κρεβατοκάμαρα, είναι λογικό να αισθάνεστε ότι κάτι λείπει. 
Επομένως, γιατί να μην δώσετε μια  πινελιά Χριστουγέννων και στο υπνοδωμάτιο σας; 
Άλλωστε, αρκούν δύο-τρεις απλές κινήσεις για να επεκτείνετε το εορταστικό ύφος της εποχής σε όλο το σπίτι!


Λουλούδια: Ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα γιορτινό κλίμα είναι τα λουλούδια. Μην αρκεστείτε μόνο στο κλασσικό χριστουγεννιάτικο λουλούδι, το αλεξανδρινό, καθώς και υπάρχουν πολλές ξεχωριστές εποχιακές επιλογές. Σε ό,τι αφορά τα φυτά σας, καλό είναι να μείνετε πιστοί στα κλασικά χριστουγεννιάτικα χρώματα, όπως το κόκκινο, πράσινο αλλά και το άσπρο που προσδίδει κομψότητα και, παράλληλα, θυμίζει χιονισμένο τοπίο.

Ριχτάρι: Στολίστε το κρεβάτι σας με ένα ριχτάρι σε ζεστά εορταστικά χρώματα στο κρεβάτι σας. Εναλλακτικά, μία κουβέρτα ή μία παπλωματοθήκη με γιορτινά μοτίβα θα προσθέσει θαλπωρή και ζεστασιά στο χώρο σας.
Φέτος προτιμήστε ένα ριχτάρι με γεωμετρικά, αφαιρετικά στολίδια.

Στεφάνι: 
Κρεμάστε ένα στεφάνι από το κεφαλάρι ή το κάτω μέρος του κρεβατιού. Αν το στεφάνι σας είναι φτιαγμένο από τα άνθη κάποιου φυτού, τότε είναι προτιμότερο να το τοποθετήσετε στο κάτω μέρος του επίπλου, σε περίπτωση που αυτό μαδήσει. Ακόμη, αντί για στεφάνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα γιορτινά στολίδια (π.χ. κάλτσες γεμάτες δωράκια).

Το πράσινο, ειδικά σε συνδυασμό με το ξύλινο στοιχείο ενός δωματίου, παραπέμπει αμέσως σε γιορτές , χωρίς να βαραίνει το χώρο.

Κορδέλες: Περάστε κορδέλες σε γιορτινά χρώματα από το φωτιστικό οροφής σας ή στερεώστε τες στα περβάζια των παραθύρων σας. Χρησιμοποιήστε κορδέλες με αυτοκόλλητο που κολλάνε και ξεκολλάνε με ευκολία. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρεμάσετε γιρλάντες από τα φωτιστικά του ταβανιού σας. Σημειώστε ότι η γιρλάντα πρέπει να είναι σχετικά απλή και αρκετά λεπτή για να στερεωθεί καλύτερα. 
Προτιμήστε κάποια στο χρώμα του πάγου ή το κόκκινο του κράνμπερι.

Οι κουβέρτες και τα υφασμάτινα στολίδια δίνουν εορταστικό τόνο στο υπνοδωμάτιο σας.

Πηγή: spirossoulis.com