Ζωγραφική στο… πάτωμα!



Χαρακτηριστικό στοιχείο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που ωστόσο συναντάμε και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας είναι η ζωγραφική με λευκό χρώμα πάνω στο τσιμέντο και στα στενά δρομάκια, που σε συνδυασμό με τον εκτυφλωτικό ήλιο δημιουργούν  ένα ατελείωτο και υπαίθριο έργο τέχνης. Δείτε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να ζωγραφίσετε το πάτωμα του εξοχικού σας εσωτερικά, κάνοντας το μοναδικό! 

Αφού βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα έχει καθαριστεί τέλεια και έχετε προμηθευτεί το κατάλληλο είδος χρώματος για το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί το πάτωμα σας, ακολουθήστε σωστά όλες τις οδηγίες για την εφαρμογή αλλά και τον χρόνο που αναφέρονται από τον κατασκευαστή.

 Αν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε από ένα εύκολο σχέδιο. Ένα παραλληλόγραμμο που στις δύο μικρότερες πλευρές του έχουν προστεθεί μερικές γραμμές για... κρόσσια είναι αρκετό να δώσει την διαφορετική διακοσμητική πινελιά σε ένα κατάλευκο και minimal άποψης χώρο.


Αν σε αυτό το ζωγραφιστό χαλί προσθέσετε και μερικά τετράγωνα,  μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο εντυπωσιακό! Εκτός του ότι με την ζωγραφική οριοθετείτε τους χώρους, παράλληλα ανεβάζετε αισθητικά το επίπεδο ενός κατά τα άλλα αδιάφορου χώρου!

Μερικές μόνο γραμμές αρκούν για να τονίστε και να δώσετε προσωπικότητα σε ένα χώρο που συνήθως παραμελούμε αισθητικά όπως ο διάδρομος ή ο προθάλαμος ενός σπιτιού! 







Αν είστε λίγο πιο έμπειροι δοκιμάστε ένα πιο πολύπλοκο σχέδιο. Αρχικά οροθετείστε περιμετρικά το χαλί ζωγραφίζοντας ένα παραλληλόγραμμο και  με την βοήθεια ενός στένσιλ σχεδίου ζωγραφίστε το εσωτερικά.
Θα το τολμήσετε;