Συνταγή για λικέρ αρμπαρόριζας.


Από τα πιο αγαπημένα μου λικεράκια είναι το λικέρ αρμπαρόριζας και η πιο εύκολη συνταγή για να το φτιάξετε είναι αυτή της γιαγιάς μου. Γράψτε τη συνταγή, αγοράστε τα υλικά και φτιάξτε το. 
Η καλύτερη συντροφιά για το χειμώνα και το πιο γευστικό κέρασμα.


Υλικά:
1 λίτρο λευκό κρασί
40 φύλλα αρμπαρόριζας
350 γρ ζάχαρη
3 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο βάζο, βάζετε την αρμπαρόριζα, τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας και προσθέτετε το λευκό κρασί. Το αφήνετε περίπου ένα μήνα στο βάζο σε σκοτεινό μέρος και το ανακινείτε τακτικά για να λιώσει η ζάχαρη.
(Μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω από ένα μήνα.
Δοκιμάστε το πριν ακολουθήσετε τα τελευταία βήματα και αν σας αρέσει, προχωρήστε στην παρακάτω διαδικασία). 
Αφού είναι έτοιμο, σουρώστε το και τοποθετήστε το σε μπουκάλια.

Καλή επιτυχία και είμαι σίγουρη πώς θα τα καταφέρετε!

Πηγή:mothersblog.