20 συμβουλές για μια ευτυχισμένη σχέση.



Όλοι ονειρευόμαστε να έχουμε μια ευτυχισμένη σχέση που να διαρκεί για πάντα με τον σύντροφό μας και πολλές φορές αναζητούμε τη μυστική συνταγή που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει μια τέτοια ευτυχία.

Σας δίνουμε μερικές ιδέες για να κάνετε τη σχέση σας ακόμα καλύτερη.

Καλό Σαββατοκύριακο!




1. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Το θεμέλιο της αγάπης είναι η εμπιστοσύνη η οποία κερδίζεται με τον καιρό, κι αυτό χρειάζεται υπομονή.

2. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ
Μην διστάζετε να μοιράζεστε με τον σύντροφό σας τα όνειρά σας, τις επιτυχίες σας, τους φόβους σας, και ότι σας απασχολεί. Έτσι θα έρθετε πιο κοντά και θα βοηθήσει τον σύντροφό σας να σας καταλάβει καλύτερα.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ
Μία στο τόσο θα μπορούσατε να οργανώνετε κάποια έκπληξη ή ένα ρομαντικό δείπνο για να τον κάνετε να αισθανθεί μοναδικός.

4. ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙΤΕ
Προσπαθήστε να δείχνετε ενδιαφέρον για όσα ενδιαφέρουν τον σύντροφό σας. Ή απλώς αφήστε τον να σας διδάξει όσα δεν ξέρετε.

5. ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ
Για να καταλάβετε την άποψη του άλλου θα πρέπει να ακούτε με προσοχή. Συγκεντρωθείτε σε αυτά που λέει ο συνομιλητής σας, κοιτάξτε τον στα μάτια ή δείξτε με ένα νεύμα του κεφαλιού ότι τον ακούτε προσεκτικά.

6. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ
Ο σεβασμός είναι απαραίτητο στοιχείο σε κάθε επιτυχημένη σχέση. Μην υποτιμάτε ποτέ τον άλλον και μην τον πληγώνετε με σκληρές κουβέντες.

7. ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Κάθε άνθρωπος έχει την ανάγκη να περνά κάποιο χρόνο μόνος του ή με τους φίλους του και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σεβόμαστε. Μην σαμποτάρετε τις σχέσεις του συντρόφου σας με τους άλλους ανθρώπους.

8. ΓΙΝΕΤΕ ΟΜΑΔΑ
Να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως είστε ένα μαζί κι ότι σε κάθε περίπτωση η λύση που θα βρεθεί θα πρέπει να ικανοποιεί και τους δυο. Οι σχέσεις υποφέρουν όταν ο ένας από τους δύο νιώθει ριγμένος.
 
9. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
Προσπαθήστε να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας.

10. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΕΜΨΥΧΩΣΤΕ
Είναι πού καλό να αποδεικνύετε την στήριξή σας όταν ο σύντροφός σας περνά δύσκολα και να εκτιμάτε τις προσπάθειές του όταν τα καταφέρνει.

11. ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ
Μην διστάζετε να εκφράσετε με λόγια τη μεταμέλειά σας. Εάν κάνατε λάθος ζητήστε συγνώμη.

12. ΕΓΩΙΣΜΟΣ/ΘΥΜΟΣ
Μια καλή σχέση μπορεί να καταστραφεί από τον αναίτιο εγωισμό.

13. ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Μια σχέση δεν έχει μόνο χαρούμενες στιγμές. Πρέπει να είστε ενωμένοι και στις δυσκολίες κατανοώντας πως όλα είναι μέσα στη ζωή.

14. ΥΠΟΜΟΝΗ
Δεν μπορεί να περιμένετε ότι άπαξ κι ερωτευτήκατε θα μείνετε για πάντα ερωτευμένοι. Οι μακροχρόνιες σχέσεις θέλουν δουλειά και αρκετή υπομονή.

15. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
Κανείς δεν είνα τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη. Είναι προτιμότερο να το συζητάτε και να ξεκαθαρίζετε τις παρεξηγήσεις πριν ένα μικρό λάθος καταλήξει σε τεράστιο καβγά.

16. ΒΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΧΟΜΠΙ
Όταν συνεργάζεστε για ένα κοινό σκοπό, η σχέση σας δυναμώνει. Μπορείτε να κάνετε μαθήματα χορού ή να βάψετε μαζί το σπιτάκι του σκύλου.

17. ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μιλήστε με τον σύντροφό σας και μάθετε τι είναι εκείνο που θέλει και έχει ανάγκη σε μια σχέση. Μήπως θα ήθελε κάτι παραπάνω από εσάς;

18. ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Μπορείτε να δώσετε νέο ενδιαφέρον στη σχέση σας εφευρίσκοντας τον δικό σας κώδικα επικοινωνίας ή κάποια μυστική νοηματική γλώσσα που μόνο οι δυο σας θα καταλαβαίνετε.

19. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ
Το θέμα των χρημάτων μπορεί να δημιουργήσει προστριβές στα ζευγάρια. Σταματήστε να υπολογίζετε ποιος πλήρωσε τι και απολαύστε τις στιγμές που περνάτε μαζί.

20. ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ
Μην διστάζετε να χαρίσετε μια μεγάλη αγκαλιά ή ένα ζεστό φιλί στον σύντροφό σας. Αγκαλιάστε τον σφιχτά και διώξτε μακριά τον θυμό του.

Πηγή:msn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου