20 τρικ για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη.



Ας διαβάσουμε πως θα λύσουμε μικρά και καθημερινά προβλήματα, με απλά αντικείμενα που βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας...










Συμβουλές προς γονείς

1. Την επόμενη φορά που τα παιδιά σας γυρίσουν σπίτι με τα χέρια τους βρώμικα (βλ. μπογιές, λάσπη κ.ο.κ.), δεν χρειάζεται να χαλάσετε όλο το σαπούνι σας. Προτιμήστε αντ' αυτού λίγο ελαιόλαδο, αναμεμειγμένο με ζάχαρη και αλάτι.


Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για να αφαιρέσετε το make-up σας. 


2. Εάν το (μικρό) παιδί σας έχει την τάση να... περιπλανιέται όταν είστε έξω, γράψτε το όνομα και το τηλέφωνο σας στο χέρι του ή σε ένα αυτοκόλλητο στα ρούχα του. Δεν θα το εμποδίσει από το να χάνεται, αλλά τουλάχιστον θα σας εξασφαλίσει το ότι θα το βρείτε άμεσα.

3. Φοβάστε πως το παιδί σας θα πέσει από το κρεβάτι στον ύπνο του; Τοποθετήστε κολυμβητικά "μακαρόνια" κάτω από το σεντόνι για να εμποδίσετε τυχόν πτώση. Μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε και στην άκρη μιας πόρτας για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να "πιαστούν" τα δάχτυλα του αν αυτή κλείσει απότομα. 

4. Εάν πρέπει να οδηγήσετε με το παιδί σας μια πολύ ζεστή μέρα, φροντίστε να ψεκάσετε από πριν τις ζώνες ασφαλείας του αυτοκινήτου με νερό. Σε περίπτωση που πρέπει να διανύσετε μεγάλη απόσταση, καλό είναι να έχετε μαζί σας το σπρέι νερού και να ψεκάζετε τακτικά. Έτσι θα εξασφαλίσετε πως το παιδί σας δεν θα βγάλει εξανθήματα από τον ήλιο. 

Έξυπνες λύσεις για το σπίτι

1. Λερώνετε εύκολα τα παπούτσια σας; Δοκιμάστε το αγγούρι! Εάν τα τρίψετε με μια λεπτή φέτα αγγουριού θα τα δείτε όχι μόνο να λάμπουν, αλλά θα σταματήσουν να απορροφούν τυχόν υγρασία. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ωμή πατάτα. 

2. Έχετε πολλά κλειδιά και δυσκολεύεστε να βρείτε ποιο απ' όλα "κάνει" για την κάθε πόρτα; Η λύση βρίσκεται στο... μανό! Χρωματίστε το κάθε κλειδί και την αντίστοιχη κλειδαριά με το ίδιο χρώμα και κερδίστε πολύτιμο χρόνο. 

3. "Τους μήνες που δεν έχουν "ρο", το κρασί θέλει νερό", λέει η παροιμία. Αν όμως δεν θέλετε να ρίξετε νερό στο κρασί σας και να αλλοιώσετε τη γεύση, μπορείτε να καταψύξετε σταφύλια και να τα χρησιμοποιήσετε αντί για παγάκια! Φροντίστε ασφαλώς να τα έχετε πλύνει καλά πριν τα βάλετε στην κατάψυξη, ενώ ο ιδανικός χρόνος παραμονής τους στο ψυγείο είναι 4-5 ώρες (μετά αρχίζει να αλλοιώνεται η γεύση και η υφή τους).

4. Σας ενοχλούν οι αυτοκόλλητες ετικέτες των τιμών, τις οποίες δυσκολεύεστε να βγάλετε κάθε φορά που αγοράζετε ένα αντικείμενο; Χρησιμοποιήστε μαγιονέζα και μια μπατονέτα και απαλλαγείτε από τον βραχνά. Αφήστε για λίγη ώρα την μπατονέτα να απορροφήσει τη μαγιονέζα, τρίψτε ελαφρά την περιοχή της ετικέτας και θα δείτε πως θα αφαιρεθεί εύκολα. 


Τεχνολογικά τρικ

1. Κάθε σύγχρονο σπίτι έχει πια πολλά καλώδια. Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να τα αποθηκεύσουμε; Συνήθως μπερδεύονται μεταξύ τους στο κουτί και η επαναχρησιμοποίηση τους γίνεται μπελάς.


Η λύση βρίσκεται στο ρολό του χαρτιού υγείας: τοποθετήστε κάθε καλώδιο μέσα σε ξεχωριστό ρολό και βάλτε τα μετά στο κουτί. Μπορείτε επίσης να γράψετε πού χρησιμεύει το καθένα έξω από κάθε ρολό. 


2. Αν είστε χρήστης iPhone και σας αρέσει να ανταλάσσετε μηνύματα με τους φίλους σας, ιδού ένα tip που λίγοι γνωρίζουν: όταν θέλετε να ολοκληρώσετε μια πρόταση κάντε διπλό κλικ στο πλήκτρο του spacebar - έτσι τοποθετείται αυτομάτως τελεία (με κενό), ενώ η επόμενη λέξη θα ξεκινήσει με κεφαλαίο γράμμα. 

3. Αν θέλετε να δείξετε μια φωτογραφία στους φίλους σας από το smartphone σας αλλά δεν θέλετε να τους δείτε να συνεχίζουν την... περιήγηση στο φάκελο σας, κάντε απλά λίγο ζουμ στη φωτογραφία. Με αυτό τον τρόπο δεν είναι εφικτό να προχωρήσουν στην επόμενη με μια απλή επαφή του δαχτύλου και θα έχετε χρόνο να ελέγξετε τι θα δουν και τι όχι.  

4. Ξέρατε ότι μπορείτε να ενισχύσετε κατά πολύ την ένταση των ηχείων του laptop σας απλά και μόνο χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό ποτήρι; Κόψτε το στα δύο με ένα μαχαίρι, βάλτε κάθε ένα από τα μέρη στο αντίστοιχο ηχείο και θα εκπλαγείτε. 

Συμβουλές μόδας 

1. Έυκολο, γρήγορο και οικονομικό μανικούρ (ή πεντικιούρ) με ένα λεμόνι! Στύψτε το σε ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια βουτήξτε μέσα τα νύχια σας για λίγα λεπτά. Θα τα δείτε να λάμπουν! Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μείγμα και για να δώσετε φρεσκάδα στο πρόσωπο σας.

2. Το παντελόνι ή το φόρεμα σας χρειάζεται στρίφωμα; Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε κόλλα στιγμής; Εφαρμόστε την στο σημείο και πιέστε για λίγα λεπτά. Θα διαπιστώσετε πως η δουλειά έχει γίνει, χωρίς μάλιστα να αφήσει ίχνη. 

3. Χρησιμοποιήστε έναν συνδετήρα για να "κρύψετε" τις λωρίδες του σουτιέν σας όταν φοράτε φόρεμα με ανοιχτή πλάτη. Λυγίστε τον συνδετήρα σε κυκλικό σχήμα και κρατήστε τις δύο λωρίδες ενωμένες

4. Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν τα μαργαριτάρια σας είναι αληθινά, τοποθετήστε τα στον ήλιο μια ηλιόλουστη μέρα και παρατηρήστε τους ιριδισμούς. Τα αληθινά μαργαριτάρια θα είναι (έστω ελαφρώς) διαφορετικά μεταξύ τους, τόσο στο σχήμα όσο και στην απόχρωση τους.  

Ευκολία στην κουζίνα

1. Αν από το ψυγείο σας αναδύονται περίεργες μυρωδιές, τοποθετήστε ένα μπολ με κόκκους καφέ για μια μέρα. Ο καφές θα τις απορροφήσει και θα λύσετε το πρόβλημα σας! Μπορείτε επίσης να τον χρησιμοποιήσετε στα χέρια σας αν θέλετε να απαλλαγείτε από μυρωδιά κρεμμυδιών ή σκόρδου.

2. Αν σας βρίσκετε μια κεραμική κούπα, μπορείτε με αυτήν να ακονίσετε τα μαχαίρια της κουζίνας σας και να τα κάνετε σαν καινούρια. Αναποδογυρίστε φυσικά την κούπα για να χρησιμοποιήσετε το κάτω μέρος της.  

3. Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να κόψετε φέτες βουτύρου ή (μαλακού) τυριού; Το οδοντικό νήμα! Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος να είστε γρήγοροι και ακριβείς. 

4. Μπορείτε να επιμηκύνετε τον χρόνο ζωής των πράσινων λαχανικών σας τυλίγοντας τα με ένα πανί ή κάποιο ύφασμα. Το νερό τους θα απορροφηθεί από το πανί και θα τα εμποδίσει από το να χαλάσουν. 

Πηγή: msn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου