Μια νόστιμη, υγιεινή και, κυρίως, πανεύκολη συνταγή!

Πλιγούρι με μανιτάρια και κρασί.

Νόστιμο, οικονομικό και πολύ υγιεινό πιάτο, το σερβίρουμε ιδανικά με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
 



  • 10’ προετοιμασία
  • 20’ μαγείρεμα

Υλικά για 4 μερίδες  




-4 κ.σ. ελαιόλαδο

-500 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
-1 ξερό κρεμμύδι
-2 φλιτζ. πλιγούρι
-1 κ.σ. πελτέ
-1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
-4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
-2 κ.σ. μαϊντανό
-Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.




Πηγή: www.argiro.gr