Κόκκινο, το χρώμα της ζωντάνιας και του πάθους.

Το κάθε χρώμα έχει διαφορετική επίδραση στην ψυχολογία. Το κόκκινο είναι αναμφίβολα το χρώμα του πάθους και της ζωτικότητας, είναι ζεστό και παιχνιδιάρικο.
Χρησιμοποιείστε το κόκκινο στους χώρους του σπιτιού σας ανάλογα με τη διάθεσή σας. Φυσικά μπορείτε να βάλετε κόκκινο σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού-στο μπάνιο, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα ή το σαλόνι σας.

 
Στο σαλόνι

Μπορείτε να βάψετε ένα τοίχο κόκκινο ή να χρησιμοποιήσετε κόκκινη ταπετσαρία για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα. Αν προτιμάτε πιο ήρεμη διακόσμηση, μπορείτε να βάλετε κόκκινες πινελιές που θα ζωντανέψουν το χώρο σας. Επίσης, σ’ ένα σαλόνι που χρησιμοποιείται ως family room, ένας κόκκινος καναπές ή μία κόκκινη μοκέτα θα του δώσει τη ζωντάνια και τη ζεστασιά που χρειάζεται. Θα κάνει το χώρο πιο οικείο και προσιτό.




Στην κουζίνα
Η κουζίνα είναι μάλλον περισσότερος γυναικείος χώρος. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε κόκκινα ντουλάπια αν σας αρέσει η μοντέρνα διακόσμηση ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικροέπιπλα και κουζινικά σε κόκκινες αποχρώσεις ειδικά αν είστε fun του μίνιμαλ.

Στο υπνοδωμάτιο
Πρόκειται για καθαρά προσωπική υπόθεση. Αν σας αρέσει το κόκκινο και δεν σας κουράζει τότε γεμίστε το! Εναλλακτικά μπορείτε και πάλι να διακοσμήσετε με λίγο κόκκινο. Ένα κόκκινο πάπλωμα, ή φωτιστικό, μία κόκκινη καρέκλα ή ένας μόνο κόκκινος τοίχος αρκούν για να δώσουν ένταση στον προσωπικό σας χώρο.
Στο μπάνιο
Κι εδώ το κόκκινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δημιουργήσει στο μπάνιο σας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Κι εδώ μπορείτε να επιλέξετε κόκκινα πλακάκια ή απλώς να βάλετε ένα κόκκινο μικροέπιπλο και κόκκινες πετσέτες.
Πηγή: www.jenny.gr