Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: 15 τρόποι να στολίσεις το σπίτι με φυσικά υλικά.
Διάφορες ιδέες διακόσμησης του σπιτίου για την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.
Χριστούγεννα!

Ας διαβάσουμε...
Δύο μικρά δεντράκια σε γλάστρα θα δώσουν όψη ζεστασιάς στο παράθυρό σου. Ψέκασέ τα με "στιγμιαίο χιόνι" για ακόμα πιο... ζεστό εφέ!


Αντί για υφασμάτινη ποδιά, βάλε το δέντρο σου μέσα σε ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι. Θα του δώσει ακόμα πιο φυσική όψη.
Χρησιμοποίησε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για να φτιάξεις γιρλάντες όπως αυτές. 

Εναλλακτικά, κάρφωσε γαρύφαλλα μέσα σε πορτοκάλια και χρησιμοποίησέ τα ως... μπάλες!
Φτιάξε ένα τοίχο όλο στεφάνια! Χρησιμοποίησε ένα γερό κλαδί σαν βάση, και δέσε από πάνω του ξύλινα στεφάνια σε διαφορετικά μεγέθη, στολισμένα με φύλλα και καρπούς.Αντί για ένα κομμένο έλατο, προτίμησε να προμηθευτείς ένα μικρότερο έλατο σε γλάστρα, που θα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι μετά από τα Χριστούγεννα.

Στόλισε το γιορτινό τραπέζι με μικρά φαναράκια και λίγα κλαδιά από κυπαρίσσι.

Χρησιμοποίησε τα πιο λεπτά κλαδιά που θα βρεις για να κατασκευάσεις αστέρια.Προμηθεύσου γυάλινες διάφανες μπάλες και γέμισέ τες προσεκτικά με λίγα φύλλα ή καρπούς!Δώσε γιορτινή και ρουστίκ άυρα στα χριστουγεννιάτικα δώρα. Τύλιξέ τα με καφέ χαρτί και δέσε πάνω μικρά μπουκετάκια από αειθαλή φυτά.


Φτιάξε τα δικά σου στεφάνια τυλίγοντας βέργες και δένοντας πάνω τους κλαδιά και καρπούς από τη χειμωνιάτικη φύση.
Αν το να φτιάξεις αυτά τα μικρά ταρανδάκια από κλαδιά σου φαίνεται πολύ δύσκολο, μπορείς να τα προμηθευτείς από κάποιο κατάστημα εποχιακών ειδών.
Αν διαθέτεις εσωτερική σκάλα, στόλισέ την γιορτινά με γιρλάντες από κλαδιά ελάτου. Χρησιμοποίησε μια ανθεκτική φαρδιά κορδέλα σαν βάση και στερέωσε πάνω με συρραπτικό και σιλικόνη, κλαδιά πολλών ειδών.

Αν αποφασίσεις να πάρεις αληθινό δέντρο να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται πολλά στολίδια για να δείξει υπέροχο. Προτίμησε ελάχιστα και σε ουδέτερες αποχρώσεις.


Τα κουκουνάρια είναι ο τέλειος χειμερινός καρπός για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Χρησιμοποίησέ τα παντού στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα σε κάποια μεταλλική απόχρωση.


Πηγή:missbloom.