Τάρτα με κοτόπουλο και μανιτάρια.


Εύκολη συνταγή για το σαββατοκύριακο.
Μπορείτε να τη προτιμήσετε και για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό με φίλους και κρασάκι.





Υλικά:
1 φύλλο ζύμη σφολιάτας, έτοιμο
400γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτά μπαστουνάκια
300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φετάκια ή πλευρώτους σε λεπτά μπαστουνάκια
150γρ. κεφαλογραβιέρα
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
2/3 φλιτζανιού γάλα
3 αβγά
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνετε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτετε τον πάτο και τα τοιχώματα. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τα μανιτάρια και το κοτόπουλο όπως και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τον μαϊντανό και πάπρικα. Ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη σφολιάτα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Πηγή:olivemagazine.