9 μικροδουλειές των 30 δευτερολέπτων που θα σε σώσουν!

Στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, ακόμη και μισό λεπτό αν έχεις στη διάθεσή σου κάθε φορά, δεν είναι λίγα αυτά που μπορείς να κάνεις. 

Μικρά, απλά πραγματάκια, που όμως, δεν χρειάζονται περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα και θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα.



Αέρισε τα δωμάτια
Μόλις σηκωθείς και μέχρι να πλυθείς και να ντυθείς, αέρισε το δωμάτιό σου. Και συνέχισε έτσι σε όλα τα δωμάτια, ένα ένα και από λίγο. Τώρα που είναι χειμώνας δεν θέλεις να παγώσεις και το σπίτι. Το αέρισμα όμως είναι απαραίτητο για το σπίτι και φυσικά για τους ενοίκους του.

Άδειασε το καλάθι των αχρήστων στο μπάνιο
Οι μικροί σκουπιδοτενεκέδες στο σπίτι είναι πολύ πιθανό να ξεχαστούν, μέχρι και να ξεχειλίσουν. Κάνε τη ζωή σου, λοιπόν, πιο εύκολη αφήνοντας στο ντουλάπι του μπάνιου σακουλίτσες για πιο γρήγορη χρήση. Κάθε πρωί, και αφού τελειώσεις την... τουαλέτα σου φεύγοντας από το μπάνιο, πάρε τη γεμάτη και βάλε αμέσως μια καθαρή. Δεν θα πάρει περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.



Ξεσκόνισε την τηλεόραση

Αχ, αυτή η οθόνη! Λες και δεν μένει λεπτό χωρίς σκόνη. Μπορείς όμως να έχεις κοντά -ίσως στο ντουλάπι από κάτω- ένα από τα ειδικά πανάκια πολλαπλών χρήσεων και πριν την ανοίξεις, όποια ώρα της ημέρας και να είναι, ρίξε της και ένα γρήγορο ξεσκονισματάκι.



Καθάρισε κανέναν καθρέφτη

Κοιτάζεσαι για έναν τελευταίο έλεγχο πριν βγεις από το σπίτι και τα βλέπεις λίγο... θαμπά τα πράγματα. Μην το αφήσεις για την επόμενη φορά που θα κάνεις γενική. Πάρε ένα πανάκι και καθάρισέ τον. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο νεράκι, αν έχεις ειδικά πανάκια από δέρμα ή εναλλακτικά, εφημερίδα και ξύδι (!). Για δοκίμασέ το και αυτό. Μην το παρακάνεις όμως με το ξύδι, γιατί υπάρχει ο φόβος να "βγάλει" το μελάνι της εφημερίδας και να χρειαστείς ακόμη 30 δευτερόλεπτα για να το ξαναπεράσεις.

Άλλαξε τις πετσέτες στο μπάνιο ή στην κουζίνα
Μόλις αντιλαμβάνεσαι ότι οι πετσέτες σου αρχίζουν να μυρίζουν ύποπτα, άλλαξέ τες αμέσως. Και ας μην είναι η μέρα τους! Αλλάζοντας συχνά τις πετσέτες περιορίζεις τη δημιουργία βακτηρίων και μικροβίων. Και έχεις πάντα φρεσκάδα στα χέρια σου. Χωρίς κόπο.

Πλύνε καμία συσκευή
Πόσες φορές δεν έχεις αναστενάξει βλέποντας το πλυντήριο πιάτων, την κουζίνα ή το ψυγείο σου γεμάτα δαχτυλιές -και αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Μην τα κοιτάζεις μόνο. Την επόμενη φορά που κάτι θα σου τραβήξει την προσοχή, άρπαξε ένα πανάκι και καθάρισέ τα αμέσως. Δεν θα πάρει πολύ χρόνο και σκέψου ότι όσο πιο καθαρές διατηρείς της συσκευές σου τόσο περισσότερο χρόνο θα γλιτώνεις από τη ζωή σου όταν είναι να κάνεις πιο γενική καθαριότητα.


Άλλαξε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας
Αυτή είναι μια δουλειά που δεν βάζεις ποτέ στο πρόγραμμα. Φτάνεις κάποια στιγμή στο... αμήν και τότε το κάνεις. Και συνήθως αυτό συμβαίνει όταν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, οπότε με την όλη διαδικασία, απλά αργείς πολύ περισσότερο. Αν όμως το βάλεις στο νου σου και ρίξεις μια ματιά στη σακούλα, κάποια άσχετη στιγμή, τότε δεν θα σπαταλήσεις πάνω από μισό λεπτό από τον χρόνο σου, αλλά και όταν θα θελήσεις να τη χρησιμοποιήσεις, θα είσαι σίγουρη ότι δεν θα βρεθείς προ εκπλήξεων.



Άλλαξε μια μπαταρία στο ρολόι

Έχεις αντιληφθεί ότι το ρολόι στον τοίχο χάνει κάποια δευτερόλεπτα. Μην το αναβάλεις άλλο. Άλλαξε την μπαταρία πριν πάθεις καμιά ζημιά από... λάθος ώρα.

Ρίξε σόδα μαγειρικής στους σκουπιδοτενεκέδες
Αν το κάνεις αυτό συχνά, τότε θα δεις μεγάλη διαφορά στις μυρωδιές που μεταφέρονται από το καλάθι σε όλο το σπίτι. Η σόδα μαγειρικής μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτό τον τομέα.

Πηγή: womenonly.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου