Η τάση της εποχής… New Folk!



Συνταγή καινούρια ή παλιά;

Στο προσκήνιο το παρόν ή το παρελθόν; Ευτυχώς δεν χρειάζεται να απαντήσεις, αφού το φολκλόρ στοιχείο συνδυάζεται με το μοντέρνο design και δημιουργεί την εξαιρετική τάση New Folk, που πολύ εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις!

Η  τάση της εποχής είναι το New Folk, το οποίο συνδυάζει το φολκλόρ στοιχείο με το μοντέρνο design. 

Η τάση αυτή όπως καταλάβατε είναι μια διέξοδος σε όλο αυτό το κύμα του τελείως μοντέρνο! 







Πρέπει να παραδεχτείτε ότι σας είχαν κουράσει τα τόσα σπίτια στα περιοδικά τα τόσο λιτά και ψυχρά, τα οποία δεν μπορείτε να τα αντιγράψετε καθόλου γιατί όσο και να το κάνετε Έλληνες είμαστε… 



Θα έχεις και το καδράκι σου και το βαζάκι σου και τέλος πάντων όσο και να μη θέλεις εσύ μια θεία, μια γιαγιά, μια μαμά θα έχει βάλει το χεράκι της λέγοντας την χαρακτηριστική φράση «Το σπίτι σου είναι πολύ άδειο βρε παιδάκι μου!!».





Έτσι λοιπόν σαν και εσένα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο οι οποίοι βαρέθηκαν να καταπιέζονται στο όνομα το μοντέρνου design και αυτοσχεδίασαν, και μαζί με εκείνους αυτοσχεδίασαν και οι διάφοροι άσημοι και διάσημοι designers πανταχού της γης.
Έτσι λοιπόν φτάσαμε στο προαναφερθέν σημείο…. Το New Folk!

Το μαγικό σε αυτό το νέο κύμα είναι ότι πραγματικά, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι τρομερό στο σπίτι σου.

Σκέψου καλύτερα, σίγουρα έχεις, από πάλι αυτές αυτές τις άγιες γυναίκες,( μαμά , γιαγιά, θεία) μαξιλαράκια, κουβρ λιτ, σεμεδάκια και οτιδήποτε εσύ μέχρι τώρα σνόμπαρες.

Λοιπόν ήρθε η ώρα κάποια από αυτά να τα χρησιμοποιήσεις!!


Τη νέα αυτή τάση, νομίζω, ότι το σπίτι σου θα την αφομοιώσει πολύ πιο εύκολα όπως νομίζω ότι και εσύ θα το χαρείς περισσότερο!!!

Για ποιο λόγο?

Γιατί όλο αυτή η τάση είναι πιο απλή πιο ελεύθερη και πολύ πιο οικονομική… 
Γενικά με αυτή τη νέα (παλιά) διακόσμηση σίγουρα την έχεις και μπορείς με πολύ απλά βήματα να είσαι μέσα σε όλα!!




Λοιπόν..  σκέψου… όλα τα σπίτια ή τα μπαούλα, τα πατάρια και κάτι ξεχασμένα εξοχικά υπάρχουν παλιά χαλιά ή τις λεγόμενες κουρελούδες ή τα παλιά χαλιά ακόμα και υφαντά, δαντέλες, παλιές λάμπες με χειροποίητα καπέλα, πίνακες παλιές κουρτίνες ή ακόμα και κάποιο ξυλόγλυπτο μπιμπελό το οποίο είχε ξεχάσει.


Ξέθαψέ τα!




Ε ναι λοιπόν αυτά που κάποτε τα είχες για πέταμα και σνόμπαρες τους γονείς σου που τα είχαν σε πρώτη ζήτηση.
Θα μου πεις εσύ τώρα γιατί πρέπει να αλλάξεις γνώμη για αυτά? 
Γιατί έχουν χρώματα ζεστά και γήινα, γιατί ταιριάζουν με τον μοντέρνο  καναπέ που έχει πάρει σε γκρι, γιατί έχουν μια μοναδικότητα και γιατί είναι χειροποίητα.




Το νέο ρεύμα έχει ένα νόημα και έχει δημιουργηθεί με ένα σκοπό.

Όλα μας παραπέμπουν στο να επαναχρησιμοποιούμε τα έπιπλα και τα πράγματά μας αλλά και να βάζουμε  χρώμα στο σπίτι μας, όχι απαραίτητα χτυπητά χρώματα τα οποία μπορεί να μη μας ταιριάζουν (αλλά και μας τρομάζουν) αλλά με χρώματα που είναι πιο γήινα που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία σου. 



Πάνω από όλα πρέπει να σκεφτείς ότι είναι ένα παγκόσμιο ρεύμα το οποίο μας παραπέμπει στις ρίζες μας. 
Παγκοσμίως όλοι οι λαοί λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και μιας γενικότερης κρίσης ηθών και αξιών αναζητούν να γυρίσουν πίσω σε μία άλλη θεώρηση πραγμάτων. 
Τώρα κατά πόσο το design μπορεί να παρασύρει σε μια γενική αλλαγή όχι μόνο στο τρόπο που φτιάχνεις το σπίτι σου άλλα σε μια γενική αλλαγή ζωής αξίζει να το παρακολουθήσουμε.

Πηγή: homeedition.gr