Καρπούζι: 4 διαφορετικοί τρόποι να απολαύσεις το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο!


Πρωτότυπες ιδέες για να ξεκινήσουμε να τρώμε το απόύτο καλοκαιρινό φρούτο!

Καρπούζι 4 ways..





Πίτσα καρπούζι με μπαλσάμικο και φέτα:

Υλικά:
-1ολόκληρη φέτα καρπουζιού κομμένη από τοκέντρο του φρούτου

-τριμμένη φέτα
-5 - 6 ελιές Καλαμών κομμένες σε φέτες

-φύλλα μέντας
-μπαλσάμικο ξίδι
Εκτέλεση:
Χρησιμοποίησε ως βάση της «πίτσας» σου τη φέτα του καρπουζιού, και αφού την κόψεις σε κομμάτια τοποθέτησε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα υλικά.






Ψητό καρπούζι με lime και κόλιαντρο.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, η εικόνα μιλάει από μόνη της.













Ντάκος με καρπούζι:

Υλικά:
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-2 φλιτζάνια κομμένο σε κύβους καρπούζι
-1 φλιτζάνι τυρί φέτα, κομμένο σε κύβους
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
-4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο 

-3 μεγάλα παξιμάδια



Εκτέλεση:

-Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις καλά το καρπούζι με το σχοινόπρασο, το δυόσμο και το ελαιόλαδο
-Τοποθετείς το μείγμα στα παξιμάδια και ολοκληρώνεις το πιάτο με τη φέτα και το μπαλσάμικο.


Παγωμένες μπουκιές καρπουζιού

Υλικά:
-1 μικρό καρπούζι
-3 πακέτα ζελέ καρπουζιού 
Εκτέλεση:
-Χρησιμοποιώντας ειδικό εξάρτημα, φτιάξε 35- 40 μικρές μπάλες καρπουζιού και τοποθέτησέ τις σε απορροφητικό χαρτί. 
-Αφού φτιάξεις το ζελέ άφησέ τον σε ένα μπολ να κρυώσει και ύστερα ρίξε μία μία τις μπάλες καρπουζιού άφησέ τες για λίγο και τοποθέτησέ τες ξανά στο χαρτί. 
Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι το ζελέ να τελειώσει. Άφησέ τες στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες και ύστερα σέρβιρέ τες!


Πηγή:missbloom.