Πόσα στυλ διακόσμησης υπάρχουν;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανείς δεν έκατσε να μετρήσει πόσα στυλ διακόσμησης υπάρχουν… 
Σίγουρα όμως θα βρείτε το δικό σας σε ένα από τα παρακάτω ή απλά θα εμπνευστείτε για να το δημιουργήσετε!



Minimalism: 
Απαλλαγείτε από την ακαταστασία. Αποχαιρετήστε τα πολλά αξεσουάρ, τα τρελά σχέδια και τα φλύαρα μοτίβα. Αν πραγματικά θέλετε να μιμηθείτε αυτό το στυλ, τότε θα πρέπει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας. Όσοι τείνουν στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό προτιμούν μονοχρωμία, καθαρές και γεωμετρικές επιφάνειες.

Ethnic:
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τα animal prints να γίνονται αρκετά δημοφιλή. Αυτό έχει απογειώσει το ethnicστυλ. Για να αποκτήσετε λοιπόν το συγκεκριμένο στυλ επιλέξτε γήινους τόνους, ενώ αν θέλετε να  δώσετε λίγη ένταση παραπάνω προσθέστε ζωηρά χρώματα όπως πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο… Προσθέστε μερικά ethnicαξεσουάρ, όπως καπέλα, μάσκες τοίχου και υφάσματα με έντονα animal και ethnic prints.


Masculine Influence:
Σκεφτείτε την απόλυτη εργένικη κατοικία. Είναι παρόμοια με την μινιμαλιστική τάση καθώς και εδώ υπάρχει η απουσία του φλύαρου. Ωστόσο, θα πρέπει να προσθέσετε λίγα gadgets και ένα τόνο pop χρωμάτων για να το αποδώσετε με επιτυχία.




Floral:
Για να μιμηθείτε αυτή τη τάση θα πρέπει να αφεθείτε στη διασκέδαση και  στα ζωντανά στοιχεία. Μην καταπιεστείτε, αφήστε τα λουλούδια να κερδίσουν τις εντυπώσεις και μην αρκεστείτε σε ένα μόνο floral σχέδιο. Τα διαφορετικά floral μοτίβα φαίνονται όμορφα μαζί.





Tudor Influence:
Κάντε ένα βήμα πίσω στο χρόνο με διακόσμηση εμπνευσμένη από την εποχή της Αναγέννησης. 
Η χρήση του ξύλου είναι ζωτική για αυτό το στυλ. Πάντα πάμε σε βαθιές, σκοτεινές και μυστηριώδεις αποχρώσεις, που προσθέτουν έναν αέρα πολυτέλειας και ίντριγκας στο χώρο.






Indian Spice:
Αυτή η πολυτελής τάση ανθίζει στις μέρες μας. Ζωηρά και δυνατά χρώματα και περίτεχνα στολίδια σε χρυσές αποχρώσεις, αποτελούν την καρδιά του Ινδικού design. Όταν διαμορφώνεται τον χώρο σας φανταστείτε ότι βρίσκεστε μέσα σε ένα παλάτι στα βάθη της Ινδίας.




Nautica:
Αν θέλετε να φέρετε τη θάλασσα στο σπίτι σας, τότε το nautica στυλ  είναι ο τέλειος τρόπος για να το πετύχετε. Μπλε, λευκό και κόκκινο είναι τα χρώμα του καθεστώτος για ένα ναυτικά εμπνευσμένο δωμάτιο. Ζεστό ξύλο και ναυτικά αξεσουάρ, όπως μια άγκυρα ή ένα πηδάλιο, είναι  must στοιχεία.



Classic Elegance:
Αν θέλετε  να πετύχετε απόλυτα αυτό το στυλ, τότε θα πρέπει να ψάξετε για κλασσικά μοτίβα, όπως το Colefax καιFowler Chintz που χρησιμοποιούνται στην παραπάνω εικόνα. Θυμηθείτε! Κλασσικό δεν σημαίνει απλό και βαρετό αλλά  ενσωμάτωση του όμορφου με παραδοσιακά υφάσματα και πιο συντηρητικό σχεδιασμό.



Retro:
Αν θέλετε να πάτε για μια ρετρό αίσθηση τότε  ενσωματώστε στο χώρο σας ρίγες,φωτεινό και τολμηρό συνδυασμό χρωμάτων, αγοράστε ένα πυκνό χαλί και επιλέξτε μια λάμπα τόξου για μία τέλεια πινελιά.





American Colonial:
Για να μιμηθείτε αυτή τη τάση αποτελεσματικά, θα πρέπει να έχετε τρία κύρια συστατικά: Ξυλόγλυπτα έπιπλα, λιτούς χώρους και χειροποίητα υφάσματα. Αυτή είναι μία εύκολη συνταγή για την επιτυχία. Η αμερικανική Colonial τάση είναι εμπνευσμένη από τους Άγγλους μετανάστες που μετακόμισαν στις ΗΠΑ τον 18ο αιώνα.



Gothic:
Όταν μιλάμε για Gothic στυλ δεν εννοούμε  τη σύγχρονη απεικόνιση του goth. Θα πρέπει να γυρίσετε λίγο πίσω στο Μεσαίωνα για να αποτυπώσετε σωστά την τάση. Τα έντονα σχέδια με τις καμπύλες και τα μεταλλικά μαύρα στοιχεία είναι αυτά που πρέπει να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε χώρο με Gothic στυλ.






French Interior:
H γαλλική επιρροή μέσα σε ένα χώρο είναι τέχνασμα για να διατηρήσουμε το κλασικό στοιχείο με μία πιο φινετσάτη αίσθηση.








Bohemian:
Ένας επιτυχημένος χώρος σε μποέμ στυλ είναι αυτός που αποπνέει την αίσθηση της χαλάρωσης. Από τη στιγμή που θα μπείτε στο δωμάτιο θα πρέπει αμέσως να ηρεμήσετε και να παραδοθείτε στη φιλοξενία του χώρου.











Shabby Chic:
To Shabby Chic είναι ένας αξιολάτρευτος εσωτερικός σχεδιασμός. Έχει μια θηλυκή και ζεστή αίσθηση. Η βάση του δωματίου πρέπει να είναι λευκή ή σε ανοιχτούς τόνους και στη συνέχεια να ενσωματωθούν σε αυτόν δαντέλες,floral μοτίβα, παστέλ χρώματα και αντίκες.





Contemporary:
Αν θέλετε να πάτε για ένα εξαιρετικά σύγχρονο στυλ ενσωματώστε και ένα pop φωτεινό χρώμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα που θα επιλέξετε είναι σε ευθείες γραμμές και οξείες γωνίες.




Eclectic:
Και τέλος, αν δεν θέλετε να δεσμευτείτε με ένα και μόνο στυλ, τότε μπορείτε πάντα να κινηθείτε επιλεκτικά. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από διαφορετικές τάσεις μέσα σε ένα χώρο. Μπορεί να φαίνεται σχετικά εύκολο να το μιμηθείτε, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μπορεί, ενώ κανένα αντικείμενο να μη ταιριάζει με τα υπόλοιπα, στο τέλος όλα να δείχνουν ως ένα.




Πηγή: sissyfeida.gr