Γρήγορο DIY: Φτιάξτε μια Πανέμορφη Κουρτίνα χωρίς Ράψιμο!


Αυτή η πανέμορφη κουρτίνα απαιτεί λίγη κόλλα, λίγο ύφασμα και μια ώρα από τη ζωή σας.

Υπάρχει κάτι που σας «χαλάει» στο σπίτι σας;
Κάτι που θέλετε να καλύψετε ή να αναδείξετε; 

Εμείς σας έχουμε την τέλεια λύση για να διακοσμήσετε εκείνες τις γωνιές του που νιώθετε ότι έχουν ανάγκη από διακοσμητική ανανέωση. 


Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη και οικονομική κατασκευή που θα σας βοηθήσει να δώσετε νέα πνοή και ζωή στο σπίτι σας: από τις πόρτες, τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρά σας με βοηθούς σας λίγο ύφασμα και λίγη κόλλα.

                                         Τι θα χρειαστείτε:

Ύφασμα
Κόλλα για υφάσματα (θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής)
Μαγνητάκια (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)
Μια τρέσα με πομ-πομ (θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ραπτικής)
Μεταλλικό κουρτινόξυλο

                                          Πώς θα τη φτιάξετε:1. Κόψτε το ύφασμα στις διαστάσεις που χρειάζεστε. Στη συνέχεια, αφήστε περίπου 10 εκατοστά από την κορυφή του. Με ένα μολύβι, σημειώστε το συγκεκριμένο σημείο και διπλώστε το ύφασμα ώστε να δημιουργήσετε μια τσάκιση. 


2. Τοποθετήστε τα μαγνητάκια κατά μήκος της τσάκισης αφήνοντας ένα διάστημα περίπου 2 εκ. μεταξύ τους.
3. Περάστε την κόλλα στη βάση της τσάκισης. Στη συνέχεια διπλώστε το ύφασμα και πιέστε το ελαφρά στα σημεία της ένωσης ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχει κολλήσει καλά. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά. Τέλος, περάστε με λίγη κόλλα τη βάση της κουρτίνας και κολλήστε σε αυτήν, κάνοντας απαλές κινήσεις, τα πομ-πομ. Αφήστε και πάλι την κόλλα να στεγνώσει καλά.

4. Τοποθετήστε το κουρτινόξυλο στην πόρτα, τον τοίχο ή το παράθυρο και στερεώστε την κορυφή της κουρτίνας σας από αυτό. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγνητικά στοπ τοίχου (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία και καταστήματα με σιδηρικά) και να τα τοποθετήσετε κατά μήκος του τοίχου ή του παραθύρου και να στερεώσετε την κουρτίνα σας πάνω σε αυτά.


Πηγή:spirossoulis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου