HOT TIPS!

Συμβουλές και λύσεις για τα νοικοκυριά σας!

1. ΠΑΡΚΕ
Το παρκέ ιδιαίτερα στα "πολυσύχναστα " σημεία του σαλονιού, δέχεται πολλές πιέσεις και ταλαιπωρίες. Περάστε το με βερνίκι ειδικό για κότερα ώστε να αντέξει!

2. ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Για να μην φουσκώσουν από το πλύσιμο και καταστραφούν γρήγορα τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε λίγο λάδι. Σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες. Κάθε φορά που το ξύλο σάς φαίνεται στεγνό, επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία.


3. ΜΠΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ
Αν το γκαζόν σας σε κάποιο σημείο έχει κιτρινίσει, ένας απλός τρόπος για να πρασινίσει ξανά είναι να ραντίσετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μπίρα. Τα σακχαρώδη ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και καταπολεμούν τους μύκητες, που τυχόν αναπτύσσονται και σταδιακά το ξεραίνουν. Βέβαια, αν το πρόβλημα συνεχίζεται, ο μόνος κατάλληλος για να το λύσει είναι ο γεωπόνος.

4. ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ
Απομακρύνετε τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντάς τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες. Βάλτε τον να λειτουργήσει και, μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα, τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα, ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα, γεμίστε τον με νερό και βράστε το. Πετάξτε αυτό το νερό. Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση!
Αν όμως αφήσετε συνέχεια μέσα ένα κοχύλι, τα άλατα θα κολλάνε σε αυτό και όχι στα τοιχώματα του βραστήρα!

5. ΓΑΤΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ
Για να απομακρύνετε την γάτα σας από τις γλάστρες σας καλύψτε το χώμα με βότσαλα. Αν δεν έχετε αποτέλεσμα τότε ρίξτε στο χώμα και γύρω, γύρω από την γλάστρα κόκκινο πιπέρι... ή ένα απωθητικό σπρέι.

6. ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΣΚΕΥΗ
Για να λάμπουν και να φαίνονται καθαρά τα αλουμινένια σκεύη σας, βράστε τα μέσα σε καυτό νερό μαζί με ροδέλες κρεμμυδιών για 10 - 15 λεπτά.

7. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ
Μαγειρική σόδα: Ρίξτε 1/2 φλιτζανιού σόδα μέσα στο σωλήνα και προσθέστε 1/2 φλιτζανιού λευκό ξίδι. Αφήστε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε αρκετό καυτό νερό.
Εναλλακτικά, αντί για ξίδι χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζανιού αλάτι και στη συνέχεια ρίξτε 6 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήστε όλη τη νύχτα και την άλλη μέρα αφήστε να τρέξει στο σωλήνα άφθονο νερό.



8. ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟΥ
Ρίξτε στα τασάκια λίγη βανίλια σε σκόνη. Έτσι, κάθε φορά που θα σβήνετε τα τσιγάρα σας θα μυρίζει βανίλια, εξουδετερώνοντας την τσιγαρίλα. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στα τασάκια του αυτοκινήτου.

9. ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
Αν τα ντουλάπια της κουζίνα σας μυρίζουν κλεισούρα, βράστε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτε το στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείστε καλά την πόρτα και αφήστε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξετε την πόρτα θα διαπιστώσετε ότι η μυρωδιά της κλεισούρας θα έχει εξαφανιστεί.

10. ΔΙΣΚΑΚΙΑ CD ΚΑΙ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΕΣ
Αν μερικά ψηφιακά δισκάκια σας (CDs), έχουν γρατσουνιστεί ή λερωθεί, με αποτέλεσμα να "κολλάνε" όταν τα χρησιμοποιείτε, μην απελπίζεστε: Απλώστε στην καλή επιφάνειά του και τρίψτε ελαφρά με το δάχτυλό σας λίγη οδοντόπαστα συνηθισμένη (όχι την διαυγή gel). Αφήστε την 5 λεπτά, και μετά σκουπίστε την με ένα νωπό μαλακό χνουδωτό πανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου