Σκεφτήκαμε να δώσουμε χρώμα στον αγαπημένο μας κουραμπιέ, να τους κάνουμε κόκκινους και να διατηρήσουμε την πλούσια ζάχαρη άχνη ώστε να φαίνονται «χιονισμένοι».
Υλικά:
250 γρ βούτυρο Κερκύρας
250 γρ φυτίνη
1/3 κουταλάκι σόδα
1/3 φλιτζανάκι ούζο
1 1/2 φλιτζανάκι αλισίβα (σταχτόνερο ή αν δεν έχετε τζάκι ροδόνερο)
1 πιατάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 κούπα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει (περίπου 1 κιλό)
Εκτέλεση:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την φυτίνη μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίξτε σταδιακά τα υλικά ένα-ένα όπως τα έχω με τη σειρά στα υλικά, δηλαδή σόδα, ούζο, αλισίβα, άχνη, κρόκους, βανίλιες, αμύγδαλα.
Στο τέλος ρίξτε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνοντας. (Προσοχή: Μπορεί να μην πάρει ένα κιλό μπορεί να πάρει λιγότερο. Προσέξτε να μη γίνει σφιχτή η ζύμη σας).Τέλος προσθέστε το κόκκινο χρώμα. Ρίξτε τόσο, όσο θέλετε για να πετύχετε το επιθυμητό για τα γούστα σας χρώμα. Κάντε τα μπαλάκια ή τα καθιερωμένα σχέδια που κάνετε κάθε χρόνο, βάλτε μια λαδόκολλα στο ταψί σας και ψήστε στους 180-200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Αφού είναι έτοιμοι, βγάλτε τους από το φούρνο και αφήστε τους να κρυώσουν καλά. Έπειτα πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Καλά Χριστούγεννα!
Πηγή:mothersblog.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου