Βάλτε χρώμα στην κουζίνα σας!

"Χρωματίστε" την διάθεση σας και την κουζίνα σας!  Σίγουρα θα σας φτιάξει το κέφι! Αγοράστε ή βάψτε αντικείμενα και έπιπλα με χρώμα και διακοσμήστε με φαντασία!


Όσο καλύτερα νιώθετε μέσα στην κουζίνα σας τόσο περισσότερο θα πετυχαίνουν οι συνταγές σας!

Μην κάνετε υπερβολές. Απλά φωτίστε κάποιες γωνιές και κάντε το χώρο πιο "χαρούμενο"! Σίγουρα θα το λατρέψουν όλοι οι κάτοικοι του σπιτιού! Επιλέξτε έναν τοίχο, τον πάγκο, το φωτιστικό η ακόμη και κάποια σκεύη μαγειρικής για να τα τονίσετε με χρώμα! 


Σε μελέτες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε πως πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταναλώσουν τροφές με μπλε χρώμα. Κι αυτό γιατί έχουν την αίσθηση πως τα μπλε και μοβ τρόφιμα είναι πικρά ή δηλητηριώδη» εξηγεί ο Kenneth R. Fehrman, EdD, καθηγητής διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Σας προτείνουμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε αυτό το ανθρώπινο «ένστικτό» σας! Χρησιμοποιήστε μπλε πιάτα και ποτήρια, χαρτοπετσέτες, σουπλά ή ακόμη βάψτε έναν τοίχο μπλε ή μοβ και τοποθετήσετε μπλε φως στο ψυγείο. Θα σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο!



Επιπλέον μπορείτε να αποφύγετε αντικείμενα με κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα στην κουζίνα και την τραπεζαρία. «Επιδρούν στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, διεγείροντας την όρεξη. Τα χρώματα αυτά μάς κάνουν να παράγουμε περισσότερο σάλιο, αυξάνοντας έτσι τη ροή των υγρών στο στομάχι, με αποτέλεσμα να πεινάμε περισσότερο» λέει ο Κ. Fehrman.

Κλέψτε ιδέες από τις φωτογραφίες παρακάτω!
Είναι όλες υπέροχες! Τολμήστε το και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε χρώμα!