Πώς να φτιάξετε έναν κήπο… μινιατούρα!



Εάν δεν μπορείτε να πάτε ζήσετε στη φύση, μπορείτε τουλάχιστον να φέρετε ένα μικρό μέρος αυτής στο σπίτι σας. Ένας απλός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη δημιουργία μιας μικρογραφίας κήπου!
Μια πρώτη ιδέα είναι να δημιουργήσετε μια «επιτραπέζια μικρογραφία κήπου»! 


Διαβάστε παρακάτω πως!


Εάν έχετε ήδη κάποια αντικείμενα μικρογραφίας κήπου στο σπίτι σας, τώρα ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε. Πρώτα απ όλα θα χρειαστείτε ένα κουτί. Ο τύπος δεν έχει σημασία πραγματικά. Αλλά πρέπει να είναι ανθεκτικό και απλό. Στην περίπτωση αυτή, το κιβώτιο είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

Τα Do’s and Don’ts της Διακόσμησης!


Οι κανόνες της εσωτερικής διακόσμησης μπορούν να είναι τόσο σταθεροί και απαράβατοι όσο ανοιχτοί και ανατρεπτικοί.
Όπως η διαδρομή, που μόνο όταν την μάθεις καλά, τότε θα κάνεις μία παράκαμψη χωρίς φόβο να χαθείς, έτσι και η διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, αφού μελετηθεί πολύ και δουλευτεί επιμελώς, τότε και μόνο τότε ο διακοσμητής μπορεί να επέμβει στη μελέτη με μία «παράβαση» επιτυχώς!
Πάρε μια πρώτη ιδέα, του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όσον αφορά στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, ξεκινώντας από την αρχή!

Το διαμέρισμα της Ελισάβετ Μουτάφη στο κέντρο της Αθήνας!


Το σπίτι της Ελισάβετ Μουτάφη βρίσκεται σε έναν από τους πιο κεντρικούς και θορυβώδεις δρόμους της Αθήνας, στην Πατησίων.
 «Είμαι παιδί του κέντρου, όχι πως δεν μου αρέσουν τα προάστια που έχουν πράσινο ή έχουν θέα στη θάλασσα, αλλά μου αρέσει η ευκολία και η ατμόσφαιρα του κέντρου». 
Μετακόμισε στο άνετο διαμέρισμά της πριν από περίπου έξι χρόνια, ενώ πριν έμενε μαζί με τους γονείς της και δεν διστάζει να μας αποκαλύψει ότι ακόμα κάποια βράδια κοιμάται στο σπίτι τους, στο παλιό της δωμάτιο.
 «Αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η παρέα που έκανα με τους γονείς μου, αλλά και τα φαγητά της μητέρας μου».


Υψηλή Street Art για όλο τον κόσμο!


Για τους street artists υπάρχουν τρεις πιθανές πορείες εξέλιξης. 
Η πρώτη είναι να μείνουν στους δρόμους από τους οποίους ξεκίνησαν. 
Η δεύτερη είναι να τους περιμαζέψει κάποιος από το δρόμο και να τους φέρει στις γκαλερί και στα μουσεία. 
Και η τρίτη να φύγουν από τα μουσεία για να ξαναγυρίσουν στους δρόμους, οι οποίοι όμως αλλάζουν πια status και αντιμετωπίζονται ως μουσεία.


Η μεγάλη πλειονότητα των street artists ακολουθεί την πρώτη πιθανή πορεία. 

Βάλε την παραλία στο μπάνιο σου!





Επειδή, φέτος είναι πολύ πιθανό να τραγουδάμε ομαδικώς το « Δυο-δυο, στην μπανιέρα δυο-δυο» καθώς τα οικονομικά μας δεν θα μας επιτρέψουν να επισκεφτούμε εξωτικές παραλίες, ήρθε η ώρα να φέρουμε την παραλία στο μπάνιο μας.
Χωρίς πολλά έξοδα, ο χώρος του μπάνιου μπορεί να μεταμορφωθεί εύκολα σε μια εξωτική όαση.





Η δημιουργικότητα μετράει!
Η θαλασσινή διακόσμηση στο μπάνιο δεν είναι κάτι πρωτότυπο γι’ αυτό θα πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου την δημιουργικότητα και την φαντασία. 

Οργάνωση ψυγείου σε 6 βήματα!




Είτε είσαι της τάξης είτε όχι, γεγονός είναι ότι η ζωή σου γίνεται πιο εύκολη όταν τα όλα τα πράγματα είναι οργανωμένα γύρω σου.
Τώρα ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς με έξι απλά βήματα να τακτοποιήσεις με τον πιο λειτουργικό τρόπο και το ψυγείο σου.





Βήμα πρώτο: Για να ξεκινήσει σωστά αυτή η δουλειά, πρέπει πρώτα να αδειάσεις όλο το ψυγείο.
Προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου χάρτινες κούτες και άφησέ τες στο πάτωμα τις κουζίνας.

15 Συμβουλές για ξεκούραστο ύπνο!


Ύπνος, το Άγιο Δισκοπότηρο της υγείας. 
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να εκτοξεύσει τα επίπεδα του σακχάρου σου στα ύψη, να συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, να οδηγήσει σε κατάθλιψη, να σε θέσει σε κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη.



Επειδή όλοι συμφωνούμε ότι ένας καλός νυχτερινός ύπνος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για την υγεία και την διάθεση σου, διάλεξε μια από τις παρακάτω συμβουλές  ώστε να έχεις τον νυχτερινό ύπνο που τόσο απεγνωσμένα ποθείς.

Διακόσμησε τις ζώνες σου!





Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ανανεώσεις το χώρο σου και ειδικά με πράγματα που δεν σου χρειάζονται πια. Γι' αυτό βγάλε όλες τις παλιές σου ζώνες από τα συρτάρια και πάρε ιδέες που μπορείς να πραγματοποιήσεις μέσα σε 5 μόνο λεπτά!  





Με 2 ζώνες και ένα παλιό ρολόι, φτιάχνεις ένα vintage ρολόι τοίχου (θα χρειαστείς και λίγη κόλλα για να κολλήσεις τη ζώνη).

Τα πλεονεκτήματα της … αταξίας!


Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη από τη διατήρηση της τάξης στο γραφείο και γενικά στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε. Λιγότερο γνωστές είναι, όμως, οι θετικές πλευρές της αταξίας! Όσοι την έχουν μελετήσει υποστηρίζουν ότι ευνοεί την ευελιξία, τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα, για τον λόγο ότι μας βοηθά να εξοικονομούμε χρόνο και χρήμα. Η αταξία δεν είναι πάντα καλύτερη από την τάξη. Αλλά, σε οποιαδήποτε κατάσταση, υπάρχει ένας ιδιαίτερος τύπος αταξίας που αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

Ονειροκρίτης για το… Σπίτι!


Είδατε στον ύπνο σας ένα άδειο σπίτι; 
Ένα μισογκρεμισμένο;
Βρισκόσασταν στο σαλόνι ή στην κουζίνα;…

Η πλειοψηφία των ονείρων που λαβαίνουν μέρος σε ένα σπίτι, συμβαίνουν γιατί το σπίτι συμβολίζει την ύπαρξή μας και την προσωπικότητά μας. Για το λόγο αυτό, κάθε μέρος του σπιτιού έχει τη σημασία του, κι αν ξέρουμε την σημασία αυτή, η ερμηνεία του ονείρου γίνεται εύκολη κι απλή!





Διαβάστε ερμηνείες από όλο τον κόσμο για να καταλάβετε τι συμβαίνει στον κόσμο των ονείρων μας!


Δείξε μου το σπίτι σου να σου πω ποιος είσαι!



Το σπίτι εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη του, και δεν μιλάμε μόνο για τη διακόσμηση, αλλά και για άλλα χαρακτηριστικά του χώρου, όπως η οργάνωση, η καθαριότητα, η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων.


Σύμφωνα με το Feng Shui, ορισμένες πλευρές του σπιτιού, μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα των ενοίκων του.






Αποθήκευσε τα χειμωνιάτικα παπούτσια σου!


Τώρα που έχεις μπει, ή ετοιμάζεσαι να μπεις, στη διαδικασία "χειμωνιάτικα - καλοκαιρινά" θυμήσου ότι και τα υποδήματά σου χρειάζονται ειδική φροντίδα. Μη νομίζεις, δηλαδή, ότι τα βάζεις όλα μαζί σε σακούλες και... ξεμπερδεύεις. Μια τέτοια εποχή, αυτό που σε ενδιαφέρει δεν είναι μόνο να αποθηκεύσεις τα παπούτσια και τις μπότες απλά για να σου αδειάσουν τη γωνιά. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και τον επόμενο χρόνο. Ακολούθησε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες και έχεις λύσει το πρόβλημά σου.

Φτιάξε τον τέλειο κήπο χωρίς πολλά έξοδα!


Ο κήπος, όπου υπάρχει είναι από μόνος του μια πολυτέλεια. Όμως, όταν είναι προσεγμένος, παίζει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη εποχή που το ζητούμενο είναι η ποιότητα ζωής. Με τη σωστή οργάνωση και αξιοποίησή του, ο κήπος ενδείκνυται για στιγμές χαλάρωσης. Δημιούργησε επιμέρους γωνίες και απόλαυσε την ηρεμία της φύσης μαζί με την οικογένειά σου. Ακολούθησε απλά τα παρακάτω βήματα.

HOT TIPS για Stylish Οργάνωση!


Με το να σκέφτεστε «out of the box» μπορεί να ανακαλύψετε πως κάθε αντικείμενο στο σπίτι σας μπορεί να αποκτήσει έναν δεύτερο, εντελώς διαφορετικό ρόλο από αυτόν για τον οποίο το αγοράσατε. Όπως ακριβώς και στα παρακάτω πολύ συνηθισμένα αντικείμενα του σπιτιού που αποκτούν ένα απρόσμενα διαφορετικό και πολύ στυλάτο ρόλο κρατώντας οργανωμένα όλα τα πράγματα που χρειάζεται μια γυναίκα.


Plisskën Festival 2012! Η πραγματική φεστιβαλική εμπειρία!

Το Plisskën Festival συστήθηκε στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2010 κάνωντας αίσθηση με το
πρωτοποριακό line up του, αλλά και με τη λογική που ήθελε τις πόρτες να ανοίγουν από το
μεσημέρι, θυμίζοντας διοργανώσεις του εξωτερικού.
Το πρόγραμμα διήρκησε περίπου 12 ώρες καθώς μπάντες και djs που απασχολούν θετικά την
παγκόσμια επικαιρότητα και θεωρούνται το μέλλον της μουσικής, εναλλάσονταν στις δύο σκηνές
του Plisskεn.
Ένα συναυλιακό κοινό που ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη για να δει έστω ένα από τα ονόματα του
line up βρήκε τη φεστιβαλική του στέγη!

Η τάση της εποχής… New Folk!



Συνταγή καινούρια ή παλιά;

Στο προσκήνιο το παρόν ή το παρελθόν; Ευτυχώς δεν χρειάζεται να απαντήσεις, αφού το φολκλόρ στοιχείο συνδυάζεται με το μοντέρνο design και δημιουργεί την εξαιρετική τάση New Folk, που πολύ εύκολα μπορείς να ακολουθήσεις!

Η  τάση της εποχής είναι το New Folk, το οποίο συνδυάζει το φολκλόρ στοιχείο με το μοντέρνο design. 

Η τάση αυτή όπως καταλάβατε είναι μια διέξοδος σε όλο αυτό το κύμα του τελείως μοντέρνο! 





Πως να αποθηκεύσετε τα μάλλινα!



Φροντίστε σωστά τα μάλλινά σας για να τα βρείτε τον επόμενο χειμώνα σε καλή κατάσταση.

Αποφύγετε το κρέμασμα των πλεκτών πουλόβερ και τοπ. Η βαρύτητα ξεχειλώνει τις μάλλινες ίνες τους. Τα παντελόνια από μάλλινη καμπαρντίνα ή τα σακάκια είναι καλύτερο να τα κρεμάτε.


Πώς να φτιάξετε το Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι!

Πολλά είναι τα τραγούδια, οι παροιμίες, τα ποιήματα, τα ήθη και τα έθιμα που αναφέρονται στον Μάιο μήνα που είναι ο πιο ανθοστόλιστος από όλους τους μήνες του χρόνου! Η πλάση αναζωογονείται και ξανανιώνει, νικιέται ο κουραστικός χειμώνας και παντού σκορπίζεται δροσιά, ευφορία και ομορφιά. Η φύση είναι στην καλύτερή της ώρα καθώς μια πανδαισία χρωμάτων και ευωδιών από τα λουλούδια απλώνεται παντού.