Ζώδια και Διακόσμηση! Λέων!

Καθένας αντιλαμβάνεται λίγο διαφορετικά το ντεκόρ του σπιτιού του. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν τους κρυστάλλινους αντικέ πολυελαίους, ενώ άλλοι ένα θέμα από τον κινηματογράφο. Μερικοί άνθρωποι συμπαθούν τα παστέλ, ενώ άλλοι το άσπρο-μαύρο.
Ποια είναι η επιρροή του ζωδίου σας στον τρόπο που στολίζετε τη «φωλίτσα» σας; 

Διαβάστε παρακάτω για να το ανακαλύψετε!

Σειρά έχει ο δημιουργικός Λέοντας! 

HOT TIPS!


Τα πιο έξυπνα κόλπα για τα νοικοκυριά σας! Διαβάστε παρακάτω και κάντε την ζωή σας πιο εύκολη!

1. ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν έχετε μικρά ή ντουλάπια ή πολλά ποτήρια και αναγκάζεστε να τοποθετείτε τα ποτήρια σας σε στοίβες (το ένα μέσα στο άλλο), τότε σίγουρα θα σας τυχαίνει να σφηνώνουν μεταξύ τους και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε! Πριν αποφασίσετε να σπάσετε κάποιο, ακολουθείστε αυτές τις οδηγίες: Βυθίστε το κάτω - κάτω ποτήρι της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω – πάνω ποτήρι με κρύο νερό. Σε λίγα δευτερόλεπτα η διαφορά της θερμοκρασίας θα τα κάνει να ξεσφηνώσουν!

Ο σωστός φωτισμός για το σπίτι!

Υποφέρετε από περιορισμένο ή κακής ποιότητας φωτισμό στο σπίτι σας; Είναι τα υπνοδωμάτιά σας πολύ σκοτεινά για διάβασμα; Μήπως δείχνει το σπίτι άσχημο και κακόγουστο με αταίριαστους συνδυασμούς εξαιτίας του φωτισμού;
Αν οι απαντήσεις σας είναι θετικές, δεν είστε μόνοι σας. 



Στην πραγματικότητα, 1 στους 2 ανθρώπους δηλώνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα παράπονά του στο σπίτι είναι η έλλειψη επαρκούς φωτισμού και 76% των ανθρώπων θεωρούν ότι ο φωτισμός έχει επιπτώσεις στη διάθεσή τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.
Το φως παίζει πρωταρχική σημασία στην ανάδειξη των όγκων και των χρωμάτων, αλλά και στο να δημιουργηθεί, αυτό που συχνά λέμε, "σωστή ατμόσφαιρα" σε ένα περιβάλλον.

Διακοσμήστε με Βιβλία!

Διαβάστε μερικές ιδέες διακόσμησης που αφορούν βιβλία και σίγουρα θα σας κάνουν να νιώσετε πως επιστρέφετε στα θρανία!
Πρωτότυπο παράδειγμα το πολύχρωμο τραπέζι γλυπτό της φωτογραφίας φτιαγμένο αποκλειστικά από παλιά βιβλία! Αν επιθυμείτε περισσότερη σταθερότητα μπορείτε να τα κολλήσετε μεταξύ τους με σιλικόνη ή ακόμα και να τα βιδώσετε μεταξύ τους!
Διασκεδάστε το!

Τα πλεονεκτήματα του Λευκού χρώματος!


Οι περισσότεροι άνθρωποι ταυτίζουν το λευκό με την απουσία χρώματος. Με την άποψη αυτή, όμως δεν φαίνεται να συμφωνούν οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές. Για την ακρίβεια, σε μια φανταστική ψηφοφορία με αντικείμενο τα χρώματα, οι αρχιτέκτονες και οι γλύπτες, ίσως να ανακήρυσσαν, το λευκό την κορωνίδα των χρωμάτων!

Ζώδια και Διακόσμηση! Καρκίνος!

Εκτός από την αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να μας προσφέρει το σπίτι μας, εκπληρώνει και μια ακόμη σημαντική μας ανάγκη. Να διαμορφώσουμε ένα χώρο που φέρει την προσωπική μας σφραγίδα και ακτινοβολεί στοιχεία της προσωπικότητας μας. Επομένως η θέση του Ήλιου μας (δηλαδή το ζώδιο μας) μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Διαβάστε παρακάτω την διακόσμηση που εκφράζει έναν Καρκίνο!

HOT TIPS!


Έξυπνα κόλπα και μυστικά για το νοικοκυριό σας!

1. ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΛΑΜΠΑ
Αν σου έχει τύχει να σπάσει η λάμπα, είναι πολύ δύσκολο είναι να την ξεβιδώσεις!
Όχι πια, με αυτό το κόλπο! Χώσε μια ωμή πατάτα (αφού έχεις κλείσει το ρεύμα!) στο σημείο που έσπασε η λάμπα, και απλά....ξεβίδωσε!

2. ΚΕΡΙΑ
Για να έχουν τα κεριά σας διπλάσια διάρκεια ζωής, βάλτε τα στην κατάψυξη, τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά, μπορείτε να φυλάτε κεριά, μέσα στην κατάψυξη. Με αυτό τον τρόπο, τα κεριά α) θα κρατούν περισσότερο, β) θα καίγονται σε ευθεία μέχρι κάτω,  γ) δεν θα στάζουν και δ) αν είναι αρωματικά, η μυρωδιά τους κατά το κάψιμο, θα είναι πιο έντονη!

Πως να συνδυάσετε διαφορετικά είδη ξύλου στον ίδιο χώρο!


Μια κοινή ερώτηση διακόσμησης είναι «πως μπορώ να αναμείξω διαφορετικά είδη και χρώμα ξύλου;»
Συνήθως η ένταξη ενός διαφορετικού είδους ξύλου σε ένα χώρο που τα υπόλοιπα είναι οξιά, καρυδιά, venge,κλπ, μας τρομάζει. Υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι να εντάξουμε στην υπόλοιπη διακόσμηση μια παλιά λατρεμένη αντίκα ή ένα γουστόζικο μοντέρνο αλλά σε διαφορετικού χρώματος ξύλου που είδαμε στο αγαπημένο μας κατάστημα επίπλων! 

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

Ψηφίδες! Μια διαχρονική μόδα στην διακόσμηση!



Ψηφίδες, αβάκια ή αβακίσκοι με όποια ορολογία κι αν σας είναι γνωστές αποτελούν κυρίαρχη τάση στο χώρο της διακόσμησης με εφαρμογές σε όλες τις επιφάνειες εντός ή εκτός μιας οικίας. Από δάπεδα στους τοίχους και από εκεί στα έπιπλα τα ψηφιδωτά αποτελέσματα είναι μια μόδα διαχρονική. Ξεναγηθείτε λοιπόν στα μονοπάτια της ιστορίας, της σύνθεσης και της χρήσης της τέχνης της ψηφοθέτησης δίνοντας της την ευκαιρία να σας πείσει ότι αξίζει να την υιοθετήσετε και στο δικό σας χώρο. 

Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο!

Στο παιδικό δωμάτιο η καθημερινότητα μετατρέπεται σε ένα μικρό παραμύθι. Τα μικρά παιδιά περνούν ατελείωτες ώρες παιχνιδιού, μελέτης, ονειροπόλησης και δημιουργικής απασχόλησης σε αυτό!

Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να προσαρμόζεται εύκολα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του παιδιού!


Επίσης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη, ότι τα παιδιά αλλάζουν γρήγορα και μαζί με αυτά αλλάζουν και οι συνήθειες, οι προτιμήσεις και οι ανάγκες τους. Συνεπώς ο χώρος θα πρέπει να είναι ευέλικτος, λειτουργικός και να προβλέπει πολλούς χώρους αποθήκευσης.

Ζώδια και Διακόσμηση! Παρθένος!

Είτε πιστεύετε είτε όχι, τα ζώδια είναι εδώ και ο καθένας μας ανήκει σε μια από αυτές τις 'αστρικές' κατηγορίες. Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να κρίνει μόνος του κατά πόσο ισχύουν οι επιρροές τους ξεκινώντας από τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού καλό είναι να λαμβάνετε υπόψη το αστρολογικό σας ζώδιο, αφού αυτό είναι που προσδιορίζει τον τρόπο ζωής και τα γούστα του καθενός μας. 

Και έφτασε η σειρά για τους Παρθένους! Βάλτε λοιπόν την προσωπική σας υπογραφή στην διακόσμηση του σπιτιού σας!

HOT TIPS! Φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε PART 2!


Αντιμετωπίστε ενοχλήσεις υγείας με απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε! Από την ζάχαρη μέχρι το ipod σας… όλα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!

1. Γαρύφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα! Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.

2. Ζάχαρη.
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.

Συμβουλές για ένα άνετο και λειτουργικό σαλόνι!



Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματα. 

Επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα μπορούμε να δώσουμε χαρακτήρα στο σαλόνι μας. 

Τα ζεστά χρώματα δίνουν ενέργεια ενώ τα κρύα ηρεμούν και ξεκουράζουν. 




Επιλέξτε λοιπόν το χρώμα που ταιριάζει στη διάθεσή του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και δώστε στο σαλόνι σας τον ανάλογο χαρακτήρα!


Η ηλικία και φύλο των χρωμάτων!



Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χρώματα που προτιμούν οι άνθρωποι ανάλογα με την ηλικία τους; Ποιά χρώματα αρέσουν περισσότερο στις γυναίκες και ποιά στους άντρες;

Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές έρευνες και πειράματα από ποικίλες επιστημονικές ομάδες (ψυχολόγους, ανθρωπολόγους, εκπαιδευτικούς, κλπ) που προσπαθούν να εξακριβώσουν ή να ανακαλύψουν μια πιθανή σχέση των χρωμάτων με την ηλικία του ανθρώπου, ή με άλλα λόγια αν οι προτιμήσεις των ανθρώπων στα χρώματα επηρεάζονται από την ηλικία ή το φύλο τους. 



Διαμορφώστε την είσοδο του σπιτιού σας!



Κατά την είσοδό μας σε μια κατοικία οι πρώτοι χώροι με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή είναι η είσοδος και το χωλ. 

Είναι οι χώροι που μας δίνουν την πρώτη εντύπωση και ο κύριος ρόλος που έχουν είναι να μας προδιαθέσουν για την ομαλή μετάβαση μας στα υπόλοιπα δωμάτια. Ο προορισμός τους λοιπόν έγκειται στην παροχή πρώτων εξυπηρετήσεων και στην κατεύθυνσή μας προς τους υπόλοιπους χώρους.


Το χωλ εκφράζει την κίνηση και όχι τη στατικότητα καθώς είναι το πέρασμά μας προς την κυρίως οικία. Μέσα σε αυτό κοντοστεκόμαστε για να περιμένουμε κάποιον, για να βάλουμε ή να βγάλουμε υποδήματα και παλτό καθώς και για να αφήσουμε πιθανώς την ομπρέλα μας. 


Ζώδια και Διακόσμηση! Ζυγός!


Ο προσωπικός χώρος αποτελεί για τον καθένα από εμάς ένα καλά οργανωμένο καταφύγιο όπου μπορούμε να ασχοληθούμε με ό,τι αγαπάμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε τους ανθρώπους που μας ικανοποιούν με τη συντροφιά τους. Μοιάζει με το «ρούχο» που μας αρέσει περισσότερο να φοράμε και αυτό γιατί αντανακλά την αισθητική, το γούστο και κατά επέκταση στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας.
Τα γούστα μας, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας είναι γραμμένα στ' αστέρια - γιατί όχι και η εικόνα του ιδανικού σπιτιού μας;

Διαβάστε παρακάτω για την διακόσμηση και το σπίτι ενός Ζυγού!

HOT TIPS! Δέκα φάρμακα που έχετε σπίτι σας και δεν το ξέρετε!


Αντιμετωπίστε ενοχλήσεις υγείας με μολύβια, μονωτική ταινία και άλλα απίστευτα φάρμακα που έχετε όλοι στο σπίτι σας και δεν το φαντάζεστε!

1. Μπαλάκι του τένις.
Αντιμετωπίζει πονεμένα πόδια! Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις ή του γκολφ. Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.






Το διαμέρισμα της Hilary Swank στο Manhattan!




Όταν δεν είναι στο Hollywood, η δημοφιλής ηθοποιός Hilary Swank, ξεκουράζεται στο γαλήνιο διαμέρισμα της με θέα το κέντρο της πόλης της Νέας Υόρκης!
Η κύρια κατοικία της είναι μία βίλα στην California που μοιράζεται με τον σύντροφο της και το γιο του
Το διαμέρισμα της στο Μανχάταν αποτελεί για εκείνη ένα καταφύγιο.  "Νιώθω σαν να είμαι σε ένα δέντρο με θέα την πόλη», λέει η ίδια. 
Η υπέροχη θέα από το σπίτι καλύπτει το κέντρο του Μανχάταν και του Μπρούκλιν, από το Κουίνς και πέρα. 






Μας άρεσαν οι καθαρές γραμμές, τα ουδέτερα χρώματα και η ζεστή σπιτική θαλπωρή που έχει το διαμέρισμα!
Το διαμέρισμα φωτογραφήθηκε για το τεύχος του Δεκεμβρίου του 2011 του περιοδικού Elle Décor!



Ζώδια και Διακόσμηση! Σκορπιός!


Το πώς είναι το περιβάλλον, φυσικό και τεχνητό, επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης. Μπορούμε αστρολογικά να διαμορφώσουμε το εσωτερικό του σπιτιού μας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί αισθητικά και να μας αντιπροσωπεύει στο μέγιστο βαθμό ως χαρακτήρες; Η απάντηση είναι ναι! Τα γούστα μας, οι δυνατότητες και τα ταλέντα μας είναι γραμμένα στ' αστέρια - γιατί όχι και η εικόνα του ιδανικού σπιτιού μας; 

Διαβάστε παρακάτω πως θα είναι το σπίτι ενός Σκορπιού!


Πώς να χρησιμοποιήσετε το Χρυσό στην διακόσμηση του σπιτιού σας!




Τα μεταλλικά χρώματα και οι χρυσές αποχρώσεις του κίτρινου χρώματος είναι μέρος της μοντέρνας εσωτερικής διακόσμησης και των σύγχρονων τάσεων σχεδιασμού. 

Αισιόδοξα κίτρινα χρώματα, ταπετσαρίες, υφάσματα και χρυσοκίτρινες διακοσμήσεις αποτελούν όμορφες ιδέες διακόσμησης για άνετα, εορταστικά, αισιόδοξα και κομψά σπίτια!





HOT TIPS! Συμβουλές Μαγειρικής!


Αυτήν την εβδομάδα επιστρέφουμε με τα μυστικά μαγειρικής που θα απογειώσουν τις συνταγές σας! Μπείτε στην κουζίνα και δοκιμάστε τα παρακάτω κόλπα!

1. Αν η γέμιση της πίτας μας είναι αραιή, προσθέτουμε λίγο σιμιγδάλι ή λίγο τραχανά ή λίγο ρύζι ή τριμμένη φρυγανιά.

2. Για να βράσουν γρήγορα τα ρεβίθια και για να ξεφλουδιστούν εύκολα, προσθέτουμε λίγη σόδα στο νερό που τα μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ.

3. Αν η ζύμη μας κολλάει και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο, την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.